Risken är stor att samma gamla majoritet sitter kvar efter EU-valet, vilket kommer att innebära att än mer makt flyttas från nationerna till Brysselbyråkrater. Bara väljarna kan vända utvecklingen.

Från mitten-vänstern och medierna talas om att EU kan ”tippa” åt höger. Man vill skrämma väljarna att rösta på de gamla, trötta partierna som slentrianmässigt ger mer och mer makt till EU-kommissionen, den byråkratiska makteliten i Bryssel.

De gamla partier låtsas att de står på medborgarnas sida under EU-valrörelserna, för att sedan åka till Bryssel och ge än mer makt till den byråkrati som aldrig utsätts för folkets prövning i val.

Krav på dygnsvila och förbud mot att elda löv

Det är ingen brist på dumheter från EU. Ju längre från verkligheten makten flyttar, desto större blir avståndet mellan vardag och tvingande regelverk. Ta nya kraven på dygnsvila som nu förstör för räddningstjänsterna och vården. Det är EU-påhitt.

Ta förbudet mot eldningen av löv och kvistar i trädgårdarna. Skälet till att svenska myndigheter kan slå till och införa förbud är EU:s direktiv. Även om EU inte sagt exakt hur återvinning ska ske, så är det EU som får byråkraternas fantasi om nya förbud att spira.

Det blir löjligt när partier som röstat för olika EU-direktiv sedan kallar det ”helt absurt” när dessa direktiv omsätts till faktiska regler. Politiker måste inse att om de öppnar upp för byråkrater att hitta på regler och förbud så kommer de att göra det! Allt annat är naivt över gränsen till dumhet.

Bara ett parti går emot

Det finns bara ett parti som vågar sätta sig upp mot EU-kommissionen och nuvarande majoritetsförhållanden i Europaparlamentet. Alla gamla partier lägger sig platt för att flytta makt till Bryssel. Även V och MP som förut var kritiska, har nu tuktats till att bli lydiga redskap för de stora länderna.

Det är Frankrike och Tyskland som driver på centraliseringen. Skälet är ju att då för dessa politiker makten inte bara över sina hemländer utan också över de mindre länderna, som Sverige.

Därför är det avgörande för det svenska folkstyret att Sverige väljer parlamentariker som vågar gå emot de stora ländernas imperialistiska ambitioner. Bara ett parti gör det.

Oberoende tankesmedjor, som EU Matrix, kan konstatera att Sverigedemokraterna varit det enda partiet i vårt land som röstat för att återföra mer makt till Sverige. Alla andra har röstat för att ta makten ifrån nationen och centralisera den till EU.

Är du för EU behöver du inte rösta

Det betyder att de som är för EU knappast behöver gå och rösta den 9 juni. Trenden är att mer makt flyttas till Bryssel. Men om du vill bryta denna trend – ja, då måste du gå och rösta.

I verkligheten har det varit tvärtom. De som gillar EU går och röstar, medan de som är kritiska stannar hemma. På det sättet bidrar de som är kritiska sorgligt nog till att EU växer. Man använder inte sin röst för att bromsa EU.

Det måste vi se till att ändra i årets val. EU-kritiska måste ta sig till valurnorna för att ge sin demokratiska tyngd till arbetet att stoppa den bulimi som EU präglas av: man hetsäter makt. Vill hela tiden ha mer makt. Om vi inte stoppar denna sjuka, kommer unionen förr eller senare att kräka sig till sammanbrott.

Jag vill påstå att det är vi som är kritiska som faktiskt värnar om den europeiska gemenskapen mellan folk och nationer. Vi vill ha en rimlig balans, där frihandeln och den inre marknaden sker gränslöst men där politiska beslut om arbetslivet, socialpolitik, trafik, löveldning och mycket mer bestäms lokalt.

Rädda Europa från centralbyråkraterna. Det är vad valet 9 juni handlar om.