Det är ett helt galet lagförslag som ligger på riksdagens bord om byte av ”juridiskt kön”. Detta är sexualpolitisk extremism som går ut över osäkra ungdomar. Och är rena guldet för gängkriminaliteten som får enklare att skapa falska identiteter.

Den vänsterprogressiva eran är inte över. Liberaler i M och L vill driva igenom en ny könstillhörighetslag som gör att 16-åringar utan några prövningar ska få byta juridiskt kön – ett första steget som kan leda till medicinska ingrepp. Och dessa medicinska ingrepp ska enklare kunna utföras.

Det är ren galenskap. En ideologiproduktion som drivs av en liten skara högljudda aktivister med ett urflippad normbrytande vänsterperspektiv.

Otyglad liberalism leder till kaos

Här framgår hur liberalismen inte klarar av att stå emot galenskap. M och L tänker offra sunt förnuft för något som anses vara vidgad ”individuell frihet”.

Det visar att liberalism som ideologi inte kan stå på egna ben. Den lutar antingen till vänster och ansluter till normupplösande, omstörtande extremister. Eller så kan den ansluta till konservativa och värna trygghet och stabilitet i samhället genom att sätta upp ramar för frihetens gränser. Inom dessa lagliga gränser är man fri, men gränserna krävs för att visa respekt mot övriga individer och skapa en gemenskap där människor kan fungera tillsammans.

Att lättvindigt leka med könstillhörighet är fel av flera skäl. Juridiska könsbyten på papper är just en lek, en farlig lek med osäkra personers identiteter. De som verkligen har en könsidentitet som strider mot ens biologiska kropp ska kunna opereras. Men först efter noggranna studier. Det är ingen liten sak.

I de länder som gjort det enklare att leka med könstillhörigheten har hamnat i svåra situationer. Män tävlar i kvinnogrenar och förstör för biologiska idrottskvinnor. Dömda våldtäktsmän byter juridiskt kön och kräver att bli flyttade till kvinnofängelser.

En annan faktor är att gängkriminella får ännu ett liberalt regelverk att dribbla med, genom att byta personnummer och namn kan identifiering av kriminella försvåras. Ska polisens arbete verkligen försvåras i dessa tider?

Att leka med juridiken kring kön är riskerar att bidra till samhällets upplösning och anarki.

80 procent av M-riksdagsgruppen emot

Trots att frågan är högst kontroversiell tänker M och L driva igenom lagändringen. Detta även om partierna inte har väljarkåren med sig.

Och Moderaterna har inte heller sina egna riksdagsledamöter med sig. En källa uppskattar att 80 procent av ledamöterna är kritiska.

– Det är ett mycket stort motstånd både ute i partiet i landet och i riksdagsgruppen, säger källan till Aftonbladet.

Men partiledaren Ulf Kristersson ska redan i höstas gjort klart för riksdagsgruppen att han vill att partiets ledamöter ställer sig bakom honom. Ledamöter är nu rädda att förlora sina uppdrag om de trotsar partilinjen, skriver Aftonbladet.

Kan S rädda Sverige från galenskapen?

Kritik finns också inom Socialdemokraterna. Men därifrån har man inte heller vågar göra något av rädsla att bli stämplade som anti-hbtq. Inom vänsteraktivistiska kretsar råder ”cancelkultur”. Den som har minsta invändning stämplas som ond och hatfylld i transfrågan. Och kan räkna med att i framtiden bojkottas och bli motarbetad.

Men tänk om hela partiet, med partiledningen i spetsen, satte ned foten och tog avstånd från lagförslaget så som ogenomtänkt och skadligt? Då kan ingen enskild hängas ut.

Det skulle ju vara en fjäder i hatten för Socialdemokraterna om de som parti tog ställning mot ett långtgående lagförslag med tvivelaktigt stöd i opinionen. Man skulle också uppnå ett alltid önskat mål: att splittra den regerande majoriteten genom att få Moderaterna att lida nederlag i riksdagen.

En sådan prestigevinst brukar S gärna hämta hem. Varför skulle de inte ta den chansen nu?