Två män sköts till döds utomhus i ett villaområde i Grimmered i sydvästra Göteborg på lördagskvällen. De hade koppling till gängmiljö, enligt Göteborgs-Posten.

Larmet kom strax efter kl 23 efter att flera personer hört skottlossning i området. På plats hittades två allvarligt skadade män, en i 25-årsåldern och en i 30-årsåldern. De fördes till sjukhus, men tidigt nu på söndagsmorgonen meddelade polisen att båda dött till följd av sina skador. 

En stor polisinsats har under natten pågått i området och ett flertal vittnen har hörts på plats. Flera personer har hämtats till förhör, men ingen har gripits. 

Polisens arbetshypotes är att skottlossningen har ägt rum utomhus. En bil som stod vid brottsplatsen ingår även i förundersökningen och har beslagtagits, uppger polisen.

– De finns inte i våra register över gängtillhörande men det är även en flytande verksamhet, sa polisens presstalesperson till DN timmarna efter morden.

Men Göteborgs-Posten skriver att åtminstone en av de mördade männen kan kopplas till en av ledarfigurerna för ett kriminellt nätverk i Mölndal och södra Göteborg. Han ska vara inblandad i en intern schism som resulterat i flera sprängdåd den senaste månaden.