Alla partier, utom Sverigedemokraterna, har sedan förra EU-valet röstat för att flytta mer makt bort från Sverige, till Bryssel. Därför går SD till val på parollen ”Sverige först” vilket markerar motståndet mot att överföra makt till EU som svenska folket borde bestämma om som självständig nation.

Den oberoende tankesmedjan EU-Matrix visar i ny studie att Sverigedemokraterna var enda svenska parti som röstat för att återbörda mer makt till Sverige.

Detta tar Jimmie Åkesson och Charlie Weimers fasta på när de skriver debattartikel inför valet till Europaparlamentet som äger rum 9 juni.

De skriver att Bryssel antagit över 10 000 nya eller uppdaterade rättsakter och beslut som påverkar medlemsländerna. Man har samtidigt ökat EU-avgiften. Dessutom börjat tillämpa skuldfinansiering, genom Coronafonden. Den som SD och V var de enda partier att rösta emot i svenska riksdagen.

– Nästa mandatperiod planeras ytterligare maktöverföring, ännu fler nya regleringar, ytterligare ökning av EU-avgiften, fortsatt skuldfinansiering samt införandet av EU-skatter. Det är vi emot, skriver de.

Folkomröstningslås

För att kunna bromsa maktöverföringar vill SD i svensk lag införa krav på folkomröstning när EU föreslår nya maktöverföringar av betydelse eller nya krav på inbetalningar.

Åkesson och Weimers lyfter också flera andra konkreta förslag för att förhindra att svenska folket förlorar mer makt till Bryssel.

Partiet söker mandat för ”en ny EU-strategi” för att stärka svenska intressen i Bryssel. ”Vi kommer alltid att sätta Sverige först”, avslutar man.

*

Se inslag i Riks: