S-ledaren sätter partiintresse före landets väl när hon ljuger och svartmålar Sverige i utländsk press. Så gör inte ett parti som aspirerar på att vara statsbärande, skriver Jimmie Åkesson (SD). 

På kort tid har Magdalena Andersson agerat omdömeslöst i tre konkreta fall. Hon försvarade helhjärtat och känslofyllt en riksdagsledamot, för att bara någon månad senare uppmana honom att lämna riksdagen, sedan det blivit uppenbart att Jamal El-Haj inte är trovärdig.

I en intervju om risken för ryska påverkanskampanjer börjar Andersson plötsligt gå hårt åt en enskild samhällsdebattör och ifrågasätter vem som betalar honom. ”Var kommer pengarna ifrån?” frågar hon insinuant flera gånger. Sedan försöker Anderssons pressekreterare skylla på DN och hävda att det var journalisten som drog upp Jönsson, men det var Andersson själv som plockade upp ämnet. Detta även om det är känt att Henrik Jönsson finansierar sin Youtubekanal med donationer, ett allt vanligare sätt att driva medier.

Svartmålar i utlandet

Ett tredje omdömeslöst infall var när Magdalena Andersson häromdagen i tysk media förvränger och förfalskar vad Jimmie Åkesson sagt. Socialdemokraterna har visserligen i årtionden svartmålat SD och drivit hatfyllda kampanjer mot Åkesson, men nu gjorde hon det i utländsk media.

Den som väljer att ljuga och svartmåla Sverige i utländsk press är ett tydligt tecken på att S-ledaren sätter sitt partiintresse före landets väl. Det menar Jimmie Åkesson i en debattartikel idag i Expressen.

”Bland annat jämförs den svenska regeringen med ’auktoritära högerregimers agerande runtom i världen’, där hon insinuerar att Tidöpartierna på något sätt skulle strypa Socialdemokraternas möjlighet att synas och höras. Alla som har tillgång till tv, radio eller en internetuppkoppling med möjlighet att ta del av svenska nyheter vet dock att så inte är fallet. Socialdemokraterna och Magdalena Andersson både syns och hörs. Frågan är dock om det är till deras egen fördel.”

S har förminskat problemen med extrema moskéer

En av lögnerna i artikeln är att Jimmie Åkesson skulle sagt att han vill konfiskera och riva ”alla” moskéer.

”Det här är ett helt vansinnigt påstående av Magdalena Andersson, och syftar inte till något annat än att sprida rädsla bland berörda grupper och att piska upp hatiska stämningar som splittrar vårt land – något som Magdalena ironiskt nog, i sin debattartikel, beskyller oss och regeringspartierna för att göra.”

Åkesson påpekar att det han gjort är att varna för ett växande problem med moskéer där det sprids antidemokratisk, homofob och antisemitisk propaganda. Något som alla som värnar demokrati och svensk värderingar borde anse vara oacceptabelt i Sverige.

”Till skillnad från oss sverigedemokrater har S-ledningen under årens lopp närmast ursäktat och förminskat de problem som uppdagats kring dessa moskéer”, konstaterar Åkesson.

Och avslutar artikeln: ”Det är sorgligt att bevittna detta socialdemokratiska förfall, och samtidigt direkt obehagligt att se att S-ledningen inte skyr några som helst medel i sin desperata jakt på makt.”