Nu ser vi ännu en effekt av invandringen: Offentlighetsprincipen måste inskränkas. Den används av gängkriminella för att hitta personer att hämnas på, säger justitieministern.

När ska de gamla partierna göra avbön? Deras öppna gränser leder nu till att bit efter bit av det öppna, trivsamma och trygga Sverige avskaffas.

Cyniskt utnyttjande av öppenheten

Nu rapporterar Svenska Dagbladet att regeringen kan komma att begränsa offentlighetsprincipen i brottsutredningar för att stävja risken för hämnddåd i gängmiljöer.

Enligt justitieminister Gunnar Strömmer har det blivit vanligare att gängen systematiskt letar i förundersökningar efter möjliga offer för sina hämndaktioner.

– Att de kriminella nätverken utnyttjar vår öppenhet på ett så väldigt cyniskt sätt med brutala konsekvenser för enskilda gör att det vore ansvarslöst av oss att inte överväga förändringar, säger Strömmer.

Använder vår demokrati emot oss

Dessa klan- och gängkriminella har ingen lojalitet med det svenska samhället och den tillit som öppenheten bygger på. Den trygghet vi byggt upp under generationer. De använder istället våra system emot oss. Svenskar är naiva som tror att man kan vara öppen i en värld präglad av Mellanösterns brutala maktkamp.

Nu måste Sverige överge sina egna värderingar för att inte våldet än mer ska få överhanden i vårt samhälle.

Allt har en orsak: massiv, okontrollerad invandring.

En allt större skara invandrare man aldrig brydde sig om att assimilera, utan tvärtom uppmuntrade att fortsätta leva efter sina gamla mönster.

Orsaken till utvecklingen

Hur har det kunnat bli så illa? Min uppfattning är att alla etablissemang agerat som uppfinnaren i sketchen ”Tänkte inte på det!” med fantastiska satirgänget Lorry. Etablissemangen hade utopiska idéer om hur god och snäll man skulle vara – ”stå på rätt sida om historien” och annat dravel. Men man missade att dessa fina idéer inte håller i mötet med verkligheten.

Etablissemangen har egenhändigt och aktivt agerat för att orsaka det långsamma sammanbrott för det fria och öppna samhället. Och så undrar de varför vanligt folk tappar förtroende för dem.