Senaste halvåret har S-ledaren tappat stort. Mycket av hennes tidigare övertag över regeringssidans två ledare har minskat – från 20-procentenheters ledning till bara sju.

Det är Verian som mätt förtroendet för partiledarna. Tidigare har Magdalena Andersson lett stort, inte minst därför att S varit enda stora partiet på rödgröna sidan, vilket betyder att ingen annan kan göra anspråk på att vara statsministerkandidat för blocket.

Tidöpartierna har två partiledare, där den ene är statsminister och den andre företräder blockets största parti. Det betyder att ett partis väljare kanske är mer obenägen att ge högt förtroende för det andra partiets ledare.

Men nu är de båda nästan ikapp Magdalena Andersson. Hon får förtroende av 42 procent, Ulf Kristersson av 35 procent och Jimmie Åkesson av 29 procent.

Den tydliga ledning S-ledaren hade förut är därmed borta.