Islamisterna blir allt mer extrema i Sverige. Man firar våldtäkter och barnamord. Och kör bort vänsterpolitiker från scenen om de fördömer terror. Och det är vänsterpartisten som sedan ber om ursäkt.

I helgen hölls en demonstration för Palestina i Uppsala. Vänsterpartiets riksdagsledamot Ilona Szatmári Waldau välkomnas upp på scenen. Men när hon tog avstånd från Hamas terrordåd blir hon utbuad av publiken och arrangören går fram och tar mikrofonen från henne. Det framgår i klipp som Expressen publicerat.

Innan det händer hinner hon säga:

– Vänsterpartiet stöder en tvåstatslösning. Vi kan aldrig stämma in i röster som säger att Israel ska upphöra.

När hon sedan fråntagen mikrofonen säger arrangören att man inte tänker ”lämna micken till dig” igen. Då jublar publiken medan vänsterpolitikern lämnar scenen.

Demonstrationens arrangör Hiba Qatanani förklarar senare på Facebook varför man tog av riksdagsledamoten mikrofonen: Det var ”hemskt och respektlöst att gå upp på en scen och läxa upp vuxna människor”. 

I en kommentar till inlägget bad Ilona Szatmári Waldau om ursäkt i Facebook till arrangören: ”Jag reagerade på talaren innan men jag skulle inte ha gjort så utan tagit det med arrangören. Jag gjorde fel och jag ber alla om ursäkt”.

*

Se inslag i Riks:

(Disclaimer: Innehållet i Youtubeklippet omfattas inte av utgivningsbeviset och utgivarens ansvar.)