Den restriktiva kriminalpolitiken i Tidöavtalet möter nu motstånd från Seco-facket. Man vill inte att fler brottslingar ska dömas till fängelse. Det blir så jobbigt att hålla dem inlåsta.

KOMMENTAR. Hur galet Sverige är när det gäller synen på kriminalitet framgår av en intervju med högste facklige företrädare inom Kriminalvården.

– Bollen ligger hos politikerna. De får stoppa sina reformer som finns i Tidöavtalet. Jag ser ingen annan utväg för Kriminalvården mäktar inte med, säger Christer Hallqvist, ordförande för fackförbundet Sekos avdelning för Kriminalvården, till SvD.

Till tidningen säger han att Tidöpartierna måste ”bromsa sin mer restriktiva kriminalpolitik på grund av läget inom Kriminalvården”.

Mördare ska gå fria – ingen plats att låsa in

Den svenska allmänheten ska alltså fortsätta bli utsatt för skjutningar, våldtäkter, sprängningar, rån och annat grovt våld därför att Kriminalvården inte klarar av att låsa in dem som döms.

Snacka om att svansen styr hunden.

Alla svenska vänsterkriminologer springer också ut och hejar på. Lås inte in brottslingarna! Det kan leda till ökad terrorism! Om fångarna inte trivs i fängelser kan de vända sig mot samhället, lyder deras fullständigt galna teorier.

Man fortsätter att sätta brottslingarna i centrum. Man skiter i brottsoffren.

Lås in i skrubbar om så krävs

Ur Gangstervåld av F Kärrholm

Det finns enorma resurser inom Kriminalvården. De får sluta leka lyxhotell och skaffa fram fler platser. Idag lägger Sverige 140.000 dollar per fängelseplats och år, medan andra länder som Storbritannien och Österrike karar sig med mindre än 50.000 dollar per plats.

Sverige kan inte fortsätta lägga tre gånger mer resurser på varje fängelseplats än andra jämförbara länder. Detta är absurt!

Och att facket kräver att brottslingar ska gå fria, därför att det är jobbigt med den snabba expansion av platser som behöver skapas när Tidöpartierna ser till att brottslingar straffas för sina brutala brott, är en förolämpning mot svenska folket.

Väljarkåren har valt en ny majoritet i riksdagen som tar kriminaliteten på allvar. Då ska inte facket börja obstruera. De borde hjälpa till att lösa uppgiften, som beställts av svenska folket.

Gnäll, gny och klagan

Det vi ser nu när regeringssidan lägger om kursen är gnäll, gny och klagan. Myndigheterna är fulla med folk som inte vill göra jobbet. De vill ha lugn och ro – medan kriminella härjar på gatorna.

Nej, nu är det andra tider. Nu ska buset låsas in. Det måste också fackföreningar begripa.