Försvarsviljan har hamnat i fokus på svensk samhällsdebatt efter konferensen med Folk och Försvar där både regering och ÖB vill höja medvetandet om att det skulle kunna bli krig. Men vill medborgarna försvara ett land man inte längre känner igen?

OPINION. Socialdemokraterna är, som vanligt, kränkta å invandrarnas vägnar över att statsminister Kristersson talar om att svenskt medlemskap inte bara innebär rättigheter utan också skyldighet att försvara landet.

Att antyda att alla inte vill försvara Sverige anser Magdalena Andersson vara riktat mot invandrare.

Men frågan är om svenskar vill försvara ett land som inte längre präglas av svenska värderingar.

Om detta samtalar Isabelle Eriksson, Richard Sörman och Dick Erixon i inslag i Riks. Bland annat ställs frågan: Hur många vill försvara Malmö?

Se inslaget här: