Många till vänster har ondgjort sig över att statsministern anmodar svenska medborgare att strida för Sverige och vara beredda att dö med vapen i hand. Och därmed inte se passet bara som en resehandling.

Det är intressant att se reaktionerna på Ulf Kristerssons allvarsord om att världsläget skärpts och att krisläge kan uppstå där medborgarna måste försvara landet.

Socialdemokraterna har naturligtvis gått i taket. Inte får man tala om Sverige som nation som ska hålla samman i kris: ”Det är ju rasistiskt”. Kristersson antyder att vissa bara ser svenska passet som en resehandling.

Och varför ska man ge avkall på något för att försvar sitt land, undrar kulturnissar.

Ger hellre upp sitt land

Författaren Kristoffer Leandoer skriver i Svenska Dagbladet snorkigt att han hellre betraktar sitt pass som en resehandling än ett ”mystiskt blodsband” som anses viktigare än det egna livet. ”Jag vill överhuvudtaget inte företrädas av människor som tar sig rätten att stå och säga vad jag eller någon annan ska vara beredd att dö för”, skriver han.

Om han varit medborgare i Ukraina hade han förmodligen gått ned på knä inför Vladimir Putin. Eller flytt landet med svansen mellan benen och lämnat kvinnor och barn att förslavas under ockupationsmakten.

I Värmlands Folkblad påpekar Morgan Schmidt att det inte är någon som förklarat varför han ska vara beredd att dö med vapen i hand. ”Jag behöver mer info innan jag bestämmer mig för att använda mitt pass som något annat än en resehandling”, skriver Schmidt.

Vänstern visar hur lite man värdesätter vårt samhälle

Dessa kommentarer visar hur lite kulturvärlden värdesätter vårt samhälle, våra traditioner och vår rätt som nation att bestämma över oss själva.

Att passet som en resehandling är ett tecken på att man bara ser till sina egna rättigheter, inte till sina skyldigheter. Man tar svenska passet för givet. Man förstår inte att bakom passet finns ett samhälle som måste försvaras om det blir angripet.

Den som ser passet som bara en resehandling är en ynkrygg. En feg stackare som smiter från sitt ansvar när det hettar till.

Låt dem träda fram och stoltsera med sitt svek och förräderi.

Då kan svenska folket i nästa val vara mer informerade om vilka som är beredda att stå upp för vår nations och därmed dess medborgares rätt att leva i frihet. Då blir det tydligare vilka partier som förstår att ett samhälle inte fungerar om man bara kräver sina rättigheter, utan att det också krävs att man fullföljer sina skyldigheter mot den nation som givit en så mycket.

Sverige är en nation värd att försvara.