I Irak diskuteras hur det kommer sig att ”svenska” kriminella utför mord på Bagdads gator. En gängledare smet till Turkiet. I Iran har en mordmisstänkt svensk medborgare gripits. Och nu rapporteras om att flera vapenförsedda gängkriminella gripits i Tunisien och i Dubai.

KOMMENTAR. Alltmer blir Sverige förknippad med maffiamord, organiserad brottslighet och allmän laglöshet. Även i härdade muslimska länder grips numera svenska medborgare för grov brottslighet.

Nu är polisen i Tunisien rädd att den svenska smittan av grov gängbrottslighet ska sprida sig till dem. Tunisien utreder nu hur de gripna kom in i landet med vapen i bilen och vad deras syfte var. Polisen i landet är ”oroliga för att de kan ha fört med sig gängkonflikten till landet”, rapporterar SVT.

De gripna är misstänkta för inblandning i flera brott, såsom medhjälp till mord och planering av mord, smuggling av droger in i landet samt försäljning över hela Sverige. 

– Vanligtvis slutar alla terrormål i domar med minst 20 år, säger den tunisiske journalisten Montasser Sassi till SVT.

Fyra av de fem har dubbelt medborgarskap, vilket kan innebär att de utlämnas till det tredje landet om de har utlämningsavtal med Tunisien.

Också Dubai har kriminell från Sverige gripits

En 32-årig gängkriminell man från Malmö har gripits i Dubai i Förenade arabemiraten, rapporterar Sydsvenskan. Mannen är bland annat misstänkt för mordplaner i Sverige och storskalig narkotikaförsäljning,.

32-åringen kopplas till omfattande narkotikahärvor i Skåne. Han var efterlyst misstänkt för förberedelse till mord, anstiftan till synnerligen grov misshandel, synnerligen grovt narkotikabrott, grov fridskränkning och misshandel. Mordmisstankarna handlar om att han ska ha anlitat en grupp tonåringar för att mörda en person som han låg i konflikt med, något som misslyckades då måltavlan inte var hemma.

Sverige rena drivhuset för våldskriminella

Det här visar hur Sverige överhuvudtaget saknat en fungerande kriminalpolitik. Vi förser nu hela världen med gangsters. Väljarna borde fråga de ansvariga partierna – företrädesvis Socialdemokraterna – vad nyttan är med att förvandla Sverige från välfärdsland till våldsexporterande land.

I botten handlar det om invandring. Svensk kriminalpolitik klarar inte av det våldskapital som införts i landet genom invandringen från kulturer där nivån på korruption, våld och brott är en annan än den Sverige är van vid.