Talet om ”hot mot demokratin” har blivit ett lögnaktigt mantra från vänster som ingen lyssnar på. Men då hoppar liberaler och borgerliga fram och påstår att Sverigedemokraterna går för långt i debatten.

KOMMENTAR. Det är i sanningen en besynnerlig verklighetsbild som Adam Cwejman i Göteborgs-Posten målar upp:

”SD vill synas för att fortsätta vara relevanta. Samtidigt vill S framstå som det centrala oppositionspartiet. Ska dessa roller bibehållas så behöver båda partier hålla i gång elden – det ödesmättade och existentiella. Det som offras är tilliten och ett civiliserat politiskt samtal.”

Va?

Partierna som Cwejman ligger närmast har ju i 30 år ljugit för folket och öppnat gränserna för en invandring som landet absolut inte klarar av. Med otrygghet, våld och förlorat framtidshopp som följd.

Det ÄR verkligheten.

Men för Cwejman, liksom för så många andra i gammelmedia, är inte verkligheten det intressanta, utan det är retoriken som utspelar sig i debatten. En twitterinlägg på 81 bokstäver från en SD-riksdagsman i valrörelsen är för Cwejman viktigare än partiets 30-åriga opposition mot den extrema invandring som såväl borgerliga som socialdemokratiska regeringar genomfört. Ett parti som nu håller de borgerliga under armarna, genom att låta dem föra en helt ny, restriktiv politik i regeringsställning. Utan SD-framgångarna i valet hade Magdalena Andersson kunnat fortsätta.

Det verkliga sveket som krossar tilliten

Hade inte Sverigedemokraterna opponerat och vuxit starkt i väljarstöd hade förmodligen M, L, KD, C, S, MP och V fortsatt bedra svenska folket genom att i smyg tillåta hela världen att komma till vårt land.

60 procent av befolkningen har de senaste 20 åren sagt att ökad invandring är den dålig idé (se SOM-institutet), ändå agerade dessa partier tvärtemot. Och de visste att de bedrog väljarna, för de gick aldrig till val att öppnare gränser. Man sa istället att de som var kritiska var rasister, för att tysta debatten.

Här har vi det verkliga skälet till minskad tillit till de gamla medierna och gamla etablissemangen! De har ljugit och gått bakom svenska folkets rygg.

Nu står vi här med två miljoner migranter som ingen klarar av att hantera. Varken polis, rättsväsende, socialtjänst, skola, sjukvård eller arbetsmarknad. Resultatet: Ökad kriminalitet. Fler mord. Fler våldtäkter. Mer korruption och bedrägerier.

Här, Adam Cwejman har du orsaken till minskad tillit.

Men istället hackar han på budbärarna. Det enda partiet som sagt som det är.

Försöka rädda borgerligheten

Cwejman vet naturligtvis detta. Han vet att SD haft rätt hela tiden. Men han kan inte skriva det. Han representerar en liberal tidning som måste försvara de borgerliga, även om de gjort bort sig fullständigt i 20-30 år.

Hur kommer man undan den knipan, jo, just genom att skjuta på budbäraren. Det är en flera hundra år gammal taktik, global till och med.

Hederligare vore om borgerliga röster erkände att man fört svenska folket bakom ryggen. Och att man själva låtit sig luras av utopiska drömmar om en liberal globalistisk framtid där alla kan flytta över gränserna utan bekymmer.

Borgerligheten har gjort bort sig. Fullständigt. Efter Thorbjörn Fälldin och Gösta Bohman har man inte haft ledare som klarar av att se verkligheten som den är. Man har låtit det sämsta i liberala och socialistiska värderingar förenas: Individuell frihet (liberalt) som uttolkas som att någon annan ska betala och ta ansvar (socialism). Därmed har konsekvenserna blivit förödande för landet.

*

Se mer om eliternas fall i Riksrondens nya avsnitt, som behandlar internationella kommentarer om World Economic Forum i Davos, som nyligen avslutats.

Du kan också lyssna på Riksronden som podd hos Apple eller Spotify.

Se tidigare avsnitt i spellista hos Youtube.