Sverige har fört en migrationspolitik som landet inte klarar av. Ändå springer medier och Myndighetssverige fortsatt ut till försvar av invandring med bluffargument när Tidöpartierna skärper reglerna för att minska invandringen.

Medier, partier och myndigheter var i masspsykos 2015. Då hette det att det var läkare och civilingenjörer som kom med ”flyktingvågen”. Invandringen skulle ge miljardöverskott för välfärden.

Men allt var lögn. Allt för att få svenska folket att acceptera massinvandring.

Detta beteende har återuppstått nu när Tidöpartierna börjar föra en mer realistisk politik och stänger allt fler möjligheter att ta sig till Sverige. En sådan är att arbetskraftsinvandring bara får ske till yrken med månadslön på över 27 000 kronor.

0,3 anställd per kommun

I månader har medier, myndigheter och arbetsgivarorganisationer, slagit ”larm” om att vård och omsorg inte klarar sig utan arbetskraftsinvandring. Att regeringssidan är för hård mot invandringen och måste öppna gränserna igen. Men larmen är bluff.

S-politikern Anders Henriksson hävdade att hela 5 000 anställda inom vården som arbetskraftsinvandrat skulle falla för det nya lönekravet. Något TT och DN spred okritiskt. Även om det var fel.

”Under 2022 fick till exempel bara 87 personer från länder utanför Europa tillstånd att jobba som undersköterska i hela Sverige – det är 0,3 arbetstagare per kommun. Men trots det har SKR gång på gång utmålat den nya politiken som en katastrof för välfärden”, skriver Patrik Kronqvist i Expressen.

”Det är verkligen förvånande att Sveriges kommuner och regioner, SKR, med sådan iver klivit upp på barrikaderna. Inom välfärden är ju arbetskraftsinvandring en helt marginell företeelse”, fortsätter han.

Och DN fortsätter att använda de felaktiga uppgifterna i sina ledarartiklar.

Allmänheten ska hjärntvättas om invandrings förtjänst

Detta visar hur svensk invandringspolitik kunnat bli så extrem. Politiker, medier och myndigheter ljuger friskt om betydelsen av att människor kommer till Sverige. Syftet är att hjärntvätta allmänheten så att den ska acceptera att miljoner från andra kulturer.

Men det har inte fungerat. SOM-institutet har under två årtionden visat att svenska folket till omkring 60 procent anser det är en bra idé att minska invandringen till landet. Bara 20-25 procent är för ökad invandring.

Och i valet 2022 visade väljarkåren att man nu också kräver att invandringen stryps. Den har gjort stor skada på landet. Men etablissemangen ger inte upp. De fortsätter bluffa om vikten av invandring.

De kommer inte att lyckas.