Massmord på civila i sina hem. Våldtäkter, tortyr och slakt av ungdomar på musikfestival. Det är vad Hamas står för. De jublade och var glada när de halshögg band och pensionärer. Detta Hamas umgås den socialdemokratiske riksdagsledamoten Jamal El-Haj med. Och han ångrar det inte.

KOMMENTAR. Hans deltagande i vad Palestinas Stockholmsambassadör beskriver som ”en Hamaskonferens” har väckt befogad kritik. Och konferensens ordförande Amin Abu Rashid greps kort efter medverkan i Nederländerna och sitter nu häktad misstänkt för att ha samlat in pengar till terrorgruppen Hamas. Det rapporterar DN.

Det var när Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson skulle förklara hur en massmördar-sympatisör kan vara riksdagsman för partiet som hon istället gjorde en dålig skådespelarinsats som gråtfärdig för att slippa svara på frågor.

Hela saken är vidrig. Socialdemokraterna slätar över grovt rasistiskt våld utfört av en islamistisk terrororganisation.

Och i SVT:s Aktuellt igår sa Jamal El-Haj att han inte ångrade deltagandet.

Socialdemokraterna klarar inte av att ta ställning. Man är beroende av röster från dem som jublade på svenska gator efter det värsta massmordet på judar sedan Förintelsen under andra världskriget.

Jamal El-Haj på sociala medier i valrörelsen 2022, enligt Sydsvenskan.