Många har förvånats över att Aftonbladets Anders Lindberg har gått till generalangrepp på de arbetsgrupper inom Socialdemokraterna som tar avstånd från förd S-politik: ”Sluta säg förlåt för migrationen”.

Det är en ovanligt stark ton som Lindberg använder mot S-politikerna som vill be om ursäkt för den migrationspolitik partiet genomfört under årtionden.

Han retar sig också på den arbetsgrupp som menar att feminismen gått så långt att partiet förlorat unga män. Liksom på den arbetsgrupp som ifrågasätter klimataktivismen bara därför att landsbygden inte vill betala 10 kr/l högre bränslepriser.

Omfördelning blir något annat idag

Anders Lindberg vill hellre att partiet ska fokusera på högre skatter och mer omfördelning.

Han tycks tro att man kan gå tillbaka till den tid då fördelningspolitik innebar att omfördela från rika till hårt arbetande låginkomsttagare. Men så är det ju inte längre. Omfördelning idag, exempelvis inom skolans område, handlar om att ta resurser från hårt arbetande och skötsamma svenska och integrerade skolelever och ge miljarderna till skolor där våld, stök och fientlighet mot Sverige härjar.

Det är en omfördelning som belönar kriminalitet och bestraffar skötsamhet.

Radikal eller stram linje?

Socialdemokraterna har att välja mellan att fortsätta den radikala vägen eller att byta kurs och hitta tillbaka till en stram linje som belönar hederligt arbete och bestraffar ansvarslöshet.

Vilken sida vinner?

Om det diskuterar Jacob Hagnell, Richard Sörman och jag i detta inslag i Riks:

(Disclaimer: Innehållet i Youtubeklippet omfattas inte av utgivningsbeviset och utgivarens ansvar.)