Sanktioner mot Hamas införs på måndag. EU har i flera veckor arbetat för att skapa en specifik sanktionsregim mot Hamas efter dess dödliga attack mot södra Israel den 7 oktober.

– EU:s utrikesministrar kommer att anta en ny sanktionsregim mot den palestinska islamistiska gruppen Hamas på måndag och diskutera möjliga åtgärder mot våldsamma israeliska bosättare, sade en talesperson för det franska utrikesdepartementet på torsdagen, enligt Reuters.

USA och Storbritannien har redan infört sanktioner mot tjänstemän som främjar Hamas agenda och intressen utomlands och hjälper till att hantera dess finanser.

Hamas har gott om pengar

Islamistiska terrororganisationen Hamas har etablerat ett hemligt nätverk av företag som förvaltar 500 miljoner dollar av investeringar i företag från Turkiet till Saudiarabien, har det amerikanska finansministeriet sagt.

Det handlar om åtgärder som riktar sig mot individer och förbjuder penningöverföringar.

Frankrike, tillsammans med Nederländerna och Belgien, har föreslagit att utse 12 personer som ska straffas för kränkningar av mänskliga rättigheter i samband med våld från bosättare, men det finns fortfarande ingen konsensus bland medlemsländerna, sa en europeisk diplomat.