Genom bolagsaffärer har en ledande gängkriminell i Södertälje tagit över ägandet av fastigheten där Södertälje tingsrätt genomför domstolsförhandlingar. Personal vittnar om att de träffar på gängkriminella när de går till och från arbetet.

Ägandet innebär också att den svenska domstolen betalat 45 miljoner kr i hyra sedan 2016 till den gängkriminelle. ”Hyresintäkterna från domstolen är en kassako för koncernen”, rapporterar DN.

I en hemligstämplad rapport från Polisens nationella operativa avdelning (Noa), som DN har tagit del av, pekas bolagsägaren ut som en central aktör inom Södertäljenätverket och beskrivs som en av sju tongivande individer bland nätverkets 130 kriminella aktörer. Ägaren är inte dömd för något brott, men utreds just nu för omfattande ekonomisk brottslighet.

– Misstankarna rör näringspenningtvätt, grovt brott, säger kammaråklagare Fredrik Sandberg som leder utredningen.

Också två av hans kumpaner är delar av den organiserade brottsligheten. En är dömd för våldsbrott. En annan lyckades infiltrera Kristdemokraterna och bli nämndeman i Södertälje tingsrätt. Han förlorade dock uppdraget då han dömdes i samma domstol för ekonomisk brottslighet.

Korruptionen äter sig in överallt

Det här är ingen ovanlig historia – i andra länder. Men nu har korruptionen kommit till vårt land som ligger vidöppet för kriminella att ta över. Vi har inga hårda straff, vi har inga skyddsmekanismer, vi har offentlighetsprincipen som gör det lätt att hota människor som skulle kunna slå larm.

Sverige är jungfrulig mark för den internationella brottsligheten. Det är därför allt mer av världens narkotika transporteras via Sverige. Tulltjänstemän har inte fått bära vapen – förrän nu. Att ta över Sverige är som att stjäla godis från femåringar.

Orsak? Invandringspolitiken. Sverige har – genom sju gamla partier – öppnat sina hjärtan för all världens kriminella.

Och nu gråter vänsterliberala röster över att Sverige måste skärpa straff och införa hårdare skyddsåtgärder. De borde tänkt efter liiiiite tidigare.