Det är mycket snack om ”hot” mot demokratin. Men ingen undergräver demokratin mer än vänsteretablissemangen som försöker stoppa Donald Trump från att kandidera i presidentvalet.

KOMMENTAR. Delstaten Colorado har en högsta domstol som med rösterna 4-3 beslutat att Donald Trump inte ska få stå på valsedeln i nästa års presidentval.

Det är ett häpnadsväckande sabotage av folkstyret och möjligheten för amerikanska väljare att avgöra vem man vill ha som sin president.

Motivet för domslutet är stormningen av kongressen 6 januari 2021. Men anklagelsen om att Donald Trump uppviglade till denna aktion har redan prövats i riksrättsprocess. Och Trump friades.

Att då en domstol ändå anser honom skyldig strider mot elementära regler för en rättsstat.

Vågar inte spela rent

Skälet till alla juridiska processer mot Trump är att vänsterpartiet Demokraterna inte vågar möta honom i en rättfärdig valprocess där folket avgör. Det är ett extremt fegt och föraktfullt sätt att agera i en demokrati. Metoden brukar förekomma i diktaturer där diktatorn känner sig hotad av en utmanare och därför anklagar denne för lagbrott, ett skäl att diskvalificera och fängsla motståndaren.

Detta påtalar naturligtvis Donald Trump. Och för varje nytt åtal ökar stödet för honom i väljarkåren.

Amerikanska folket kommer inte att acceptera att några etablissemangssnubbar stryker en kandidat från valsedeln.

Kommer Supreme Court att rädda valet?

Högsta domstolen i Washington DC kommer förmodligen att pröva Coloradobeslutet.

– Jag tror utan tvekan att Högsta domstolen inte har något annat val än att ta upp fallet. Coloradodomstolen försöker skapa ett prejudikat. Detta kommer att öppna dammluckorna. Du kommer att ha vänsterorienterade galna stater runt om i landet som försöker göra samma sak, säger redaktören Charlie Hurt på Washington Times till Fox News.

– Det är ett försök att hindra Donald Trump. Jag tyckte att hans uttalande var ganska intressant där han sa att demokraternas ledare har tappat tron på Joe Biden. Det är sant. Men demokraternas ledare har också tappat tron på demokratin och det är vad vi ser i Colorado idag.

Parodi på demokrati

Att inte låta en kandidat som i opinionsmätningarna har större folkligt stöd än sittande president Joe Biden är fullständigt vanvett.

Det visar hur panikslagna Demokratiska partiet är. De säger att Trump är ett hot mot demokratin, men är själva beredda att riva ner demokratin för att stoppa honom. Deras agerande saknar all trovärdighet.

Självklart ska amerikanska folket gå till val och välja den de anser bäst passar som president. De ska inte hindras från att rösta på någon som vänstern inte gillar.

Nu hänger allt på att Supreme Court slår Coloradodomarna på fingrarna och upphäver deras beslut.