Det har hettat till mellan SD och S i Bryssel. Först röstar S för att tvinga småhusägare att isolera sina hem för hundratusentals kronor. Sedan går man ut i medierna och firar att förslaget röstades ned.

”Era förbannade lögnare. Ni röstade för tvångsrenoveringar som skulle tvinga svenskar från hus och hem. Jag vet. För jag satt mitt emot er när ni gjorde det”, skriver Charlie Weimers i sociala medier.

Aftonbladet frågar S-ledaren i EU-parlamentet, Heléne Fritzon, om partiets agerande och Fritzon menar att de röstat som gjort för att fortsatt kunna förhandla förslaget.

Denna bortförklaring kommenterar Weimers:

– Jag tycker att det är djupt ohederligt att rösta för ett förslag som skulle drabba miljontals villaägare och hyresgäster under de närmaste tio åren och sedan hävda att man kämpat emot hela tiden. Det får George Orwell att bli avundsjuk, säger han.

Även Villaägarna har reagerat mot S utspel:

”Provocerande. Helene Fritzon (S), som själv röstat FÖR EU:s tvångsrenoveringsdirektiv, säger nu att småhusägarna kan dra en ”lättnadens suck” efter de ”skräckkampanjer” som förts. Men utan villaägares kampanjer i Sverige och EU, hade Bryssel mycket väl kunnat drivit igenom direktivet”.