Ett viktigt skäl till att Ulf Kristerssons moderater har svårt i opinionen beror på att partiet är svårt splittrat internt. Det visar sig när ungdomsförbundet hellre vill se integration än utvisningar. Och att man kallar det ”psykos” när vi är många som reagerar kraftigt mot att människor i Sverige jublar över rasistiska massmord.

När man läser artikel om Moderata ungdomsförbundet undrar man om tidningen skrivit fel och egentligen menat Miljöpartiets eller Vänsterpartiets ungdomsförbund.

Men det är Ulf Kristerssons ungdomsförbund och dess ordförande Douglas Thor som Svenska Dagbladet intervjuat där han säger att det läggs för mycket energi på att få människor att lämna landet.

– Sanningen är att den stora gruppen invandrare redan har medborgarskap och bidrar till Sverige. Varje sekund som läggs på att ta fram politik för att utvisa personer är en sekund som kunde lagts på politik för att integrera människor. Fokus behöver ligga på att bygga ett samhälle för alla som ska bo här.

Hallå!

Många vägrar att integreras

I 30-40 år har alla sekunder lagts på att integrera människor – men det har fullständigt, katastrofalt misslyckats! Misslyckats! Var har Douglas Thor varit? Har han inte följt med och sett hur utvecklingen i Sverige gått fullständigt åt helvete? Och det beror ju på att man lagt alla (!) sekunder på integration som inte fungerat.

Skälet till att integration inte fungerar är att många inte vill och aldrig tänker integreras i Sverige, utan arbetar för att göra om vårt land till en islamistisk stat under sharialagar. Tycker Douglas Thor inte det är ett problem? Är det okej att vilja avskaffa demokrati och svensk lag? Är det okej att hederskultur tar ett allt starkare grepp om unga i invandrade grupper?

Douglas Thor är visserligen bara 26 år, men något borde han ju kunnat ta in av den växande otryggheten och att våldet bokstavligen exploderat. Och att de med invandrad bakgrund är kraftigt överrepresenterade när det gäller att förgöra det en gång trygga samhälle Sverige var.

De tre som dömdes igår för att skjutit ihjäl 12-åriga Adriana har följande efternamn: Yokhanna, Mohammad och Mahdi. Absolut ingen har kunnat vara överraskade över det. Det är inte Andersson, Pettersson och Lundström som är ute och avlossar automateld mot folk på måfå.

Moderaternas verkliga problem

Vad MUF-ordföranden illustrerar med intervjun är Moderaternas verkliga problem. Den interna splittringen om vad partiet egentligen vill: åtstramning eller fortsatt ”öppna era hjärtan”-politik.

De dåliga opinionssiffror beror på att väljarna inte vet var man har Moderaterna. Är det migrationsminister Maria Malmer Stenergard som uttolkar partiets faktiska vilja, eller gör hon pliktskyldigt de åtstramningar som man lovat Sverigedemokraterna?

Den osäkerheten är nyckeln till att förstå Moderaternas problem.