Många medier rapporterar att en valtjänsteman, utsedd av Demokratiska partiet, har diskvalificerat Donald Trump från att stå på valsedlarna i presidentvalet i delstaten Maine. En person avgör val där 150 miljoner väljare ska rösta? Kommer inte att hålla.

KOMMENTAR. Det börjar bli absurt. I Demokratiska partiet är man skräckslagna över att kunna få möta Donald Trump i höstens presidentval. Därför försöker de på alla sätt få bort honom genom juridiska processer. Så brukar det gå till afrikanska diktaturer när man vill stoppa meningsmotståndare från att ställa upp i val. Så ska det inte gå till i en demokrati.

Min bedömning är att Högsta domstolen kommer att riva upp detta beslut i Maine, liksom det i delstaten Colorado som tidigare i december fattade liknande beslut.

Jag analyserar i Riks vad som nu kan hända: