I intervju på måndagen fortsätter S-ledaren att smita från frågor om hur hennes parti förhåller sig till palestinsk terrorism och judehat. Igen försöker hon göra motståndarna ansvariga för hennes frånvaro av svar.

KOMMENTAR. Det är i DN som Magdalena Andersson fortsätter på samma linje som när hon i riksdagsdebatten förra veckan visade upp en enormt känslosvall istället för att svara på frågor om kopplingar till Hamas.

”Flyttar fokus”

Nu hävdar hon att frågorna om Jamal El-Haj inte skulle vara allvarligt menade.

– Det här handlar ju om en strategi från Moderaterna och SD-regeringen. Det handlar också om att flytta fokus från deras misslyckande att skydda vanliga familjer genom den ekonomiska krisen. Att utnyttja den här situationen för sin egen partipolitiska vinning är ovärdigt mot de döda och ytterst ovärdigt för statsministerposten, säger hon.

Det är ett nytt och föga trovärdigt försök till undanmanöver från S-ledaren. El-Haj kramar Hamasledare och syns med Hamasflaggor. Att han skulle föredra Fatah före Hamas har ingen betydelse eftersom det är relationen till Israel som är avgörande. Inte heller Fatah har tagit avstånd från terrordådet i Israel 7 oktober, som blev starten på det krig som nu pågår. Enligt vissa uppgifter deltog Fatah i massakern på civila.

S sprider dubbla budskap

Den som spär på motsättningar i Sverige är Socialdemokraterna som inte talar klartext om firande av terrordåd i Israel och dem som sjunger ”krossa sionismen” i socialdemokratiskt första maj-tåg i Malmö och som nu fått internationell spridning.

Socialdemokraterna bedriver dubbelspel gentemot svenska folket. Man har ett budskap till svenskar och ett annat till migranter från Mellanöstern. Så får det inte gå till i en demokrati. Ett parti blir bedrägligt om de torgför helt olika budskap till olika väljargrupper.

*

Se analys i Riks av Anderssons replik i partiledardebatten: