Sverige är fortfarande ett galet land i undfallenhet mot kriminella. Den 17-åring som är misstänkt för att ha spelat en nyckelroll i mordet på en 15-åring i Skogås tidigare i år föreslås bli dömd till ”tio till tolv samtalsträffar fördelat på tre månader.”

Åklagare påpekar att straffvärdet för en vuxen för aktiv medhjälp vid mord hade varit livstids fängelse. Men nu föreslår socialförvaltningen i Huddinge att han ska gå fri och få några samtal i hemmet, rapporterar Expressen.

Ovilja att straffa mördare

Åklagaren Ida Arnell är kritisk.

– Socialtjänstens förslag visar att det finns en oförståelse för den här typen av brottslighet. Den här åtgärden lämpar sig för någon som är misstänkt för en butiksstöld, inte för någon som är åtalad för medhjälp till mord, säger hon till tidningen.

17-åringen misstänks i samarbete med andra ha lockat 15-åringen till den restaurang i Skogås där han senare mördades.

Straffen måste skärpas kraftigt

Detta utlåtande från socialtjänsten visar att svenska myndigheter är fullständigt oförmögna att hantera grova våldsbrottslingar. Det är som om anställda akademiker på kontor inte lever i den verklighet som numera gäller på svenska gator och bostadsområden.

De är hjärntvättade av vänsterkriminologiskt flum som i alla lägen enbart vill erbjuda saft och bulle till de som förstört livet för dem man mördat och alla deras anhöriga.

Orsaken till att Sverige sticker ut i Europa beror på en kombination av stor invandring från våldsamma regioner och att det vänsterkriminologiska flummet inte utmanas. Svenska myndigheter, allt från socialkontor och skolor till polis och kriminalvård, är inkompetenta över gränsen till oduglighet i att hantera våld och ondska.

Att överhuvudtaget föreslå ”tolv samtal” som påföljd för medhjälp till mord är ju sinnessjukt.

Inte undra på att de kriminella tar över gator och torg i Sverige. De möter ju inget som helst motstånd från den ordningsmakt som vi medborgare betalar många miljarder i skatt för att upprätthålla.

Ordningsmakten måste ta kommando

Nu måste det bli ett slut med denna undfallenhet, nonchalans och öppna förakt för dem som drabbas av brottsligheten. Skälet till att de fyra partierna SD, M, KD och L vann valet förra året var att de lovade att ta itu med kriminaliteten. Uppgiften är större än vad den borde vara. Regeringssidan måste få myndigheterna att först börja följa de lagar som redan gäller. Inte smita undan. Inte ta den lätta vägen. Inte låta mördare få några samtal, för att sedan glömma det våld som utförts.

Detta kräver en mental förändring av stora mått.

Regeringspartierna behöver ökat folkligt stöd för att våga och kunna utmana den rådande slappheten som sitter i väggarna på alla myndigheter.

Svenska folket är den enda kraft som agerat, genom att göra Sverigedemokraterna till näst största parti. Men den folkliga opinionen behöver pressa på mer för att tvinga de besuttna att få ändan ur vagnen och börja bekämpa kriminaliteten på riktigt.