Idag var alla riksdagens partiledare med på regeringens nationella säkerhetsrådet för att gå igenom vad som snabbt kan göras mot det eskalerande våldet i Sverige. En rad straffskärpningar, införande av visitationszoner och andra åtgärder ska snabbt komma på plats. 

Jag har saknat intensiteten och allvaret från regeringens sida mot våldet som bara blir värre och tränger allt djupare in i alla delar av samhället. Politiken har varit skamlöst arrogant, nonchalant och korkad.

Ny ton från regeringen

De flesta partier har viftat bort hårda tag med att det kränker brottslingarnas personliga integritet. Därmed har partierna blundat för att kriminaliteten ockuperat mer och mer av Sverige.

Idag hörs en ny ton.

Pressträffen med regeringen efter nationella säkerhetsrådet nu på eftermiddagen visas det allvar som borde varit närvarande för tio år sedan. Men nu har partierna vaknat.

Statsminister Ulf Kristersson redogjorde för att många av de företag som säljs hamnar i kriminella klaners och nätverks händer som fasader för brottsligheten. Det handlar alltså inte enbart om skjutningar, sprängningar och bränder. Hela vårt samhälle håller på att ruttna.

Ökar takten i att införa hårdare tag

Därför ska nu regeringen kraftigt öka takten i de lagändringar som det länge pratats om. Visitationszoner som ger polisen mycket starkare mandat att agera och då inte bara kroppsvisitera utan misstanke utan också genomföra husrannsakan i bilar, lokaler och bostäder utan konkret misstanke.

Polisen får också införa vistelseförbud så att en person förbjuds från att befinna sig på en viss plats under en viss tid.

Inför nationella säkerhetsrådet sa Jimmie Åkesson att det är akut att agera efter nattens skjutning där en småbarnspappa sköts ihjäl inför sina barn i en bostad.

– Det är fruktansvärt. Vi har noterat, inte minst de senaste veckorna, att oskyldiga drabbas i det här. Det gör ju gängkriminalitet ännu värre, än om det bara var de själva som drabbades, sa Jimmie Åkesson till Expressen. 

Repressiva åtgärderna måste bli fler

Det är naturligtvis tragiskt att Sverige måste införa allt mer repressiva åtgärder. Skulden ligger på de partier som öppnade landets gränser och släppte in den grova kriminalitet som finns på många håll runt om i världen men som aldrig tidigare funnits i vårt land.

Sverige har inte varit beredd på det bestialiska våldskapital om importerats. Nu måste allt hårdare tag tillgripas. Hur hårda? De måste blir hårdare och hårdare och hårdare – till dess staten får stopp på utvecklingen. Vi tvingas gå i riktning mot en polisstat, men det är nödvändigt för att rädda liv och för att rädda vårt samhälle från att bli genomkorrumperat där kriminella styr allt från vårdcentraler till domstolar.

Med järnhand måste allt göras för att stoppa den här utvecklingen.

Detta sker för att rädda oss. Utan denna järnhand är vi förlorade. Med den har vi en chans.

Och hela meningen med allt detta är att vi till slut ska kunna rulla tillbaka dessa repressiva åtgärder och återgå till att vara det trygga, hederliga och stabila land vi en gång var.

*

Se pressträffen på regeringens hemsida.