Efter den storskaliga attacken av terrorstämplade Hamas strömmar vittnesmål in om att civila ligger döda längs med Israels gator.

Istället för att fira en årlig judisk högtid, Simchat Torah, blev lördagen en massaker i flera städer och byar i södra Israel. Tidigt på morgonen väcktes landets invånarna av flyglarm och explosioner. 

Flera tusen raketer avfyrades in mot israeliska bostäder samtidigt som flera hundra beväpnade män i bilar och på motorcyklar körde över gränsen.

– Jag gick ut och såg döda terrorister, döda israeler, söndersprängda bilar. Och ett hav av kroppar. Inne i Sderot längs med vägarna, överallt massa kroppar, säger ett ögonvittne till SVT.

Dödssiffrorna stiger

Enligt  Haaretz tror man att många av Hamas beväpnade män fortfarande finns i Israel och hålla sig gömda för att göra nya attacker mot obeväpnade civila.

Över 500 personer har dött i efter attacken hittills. Många är skadade. Flera israeler har också tagits som gisslan.

Israel svarar

Israels säkerhetskabinett sammanträdde på lördagskvällen och fattade ett antal operativa beslut som syftade till att ”förstöra Hamas militära och statliga kapacitet”, enligt premiärminister Netanyahu. Dessa inkluderar stopp av el- och bränsleförsörjning och överföring av varor till Gazaremsan.

”Israel är i krig. Det här är inte en så kallad militär operation”, sa Netanyahu.