S-ledaren Magdalena Andersson har en terroristkramare i sin riksdagsgrupp. Men hon kastar inte ut honom. Han var en av de mest kryssade socialdemokraterna i riksdagsvalet förra året. Partiet vill inte riskera att förlora väljare.

KOMMENTAR. Flera riksdagspartier är infiltrerade av islamister. Längst kom Mehmet Kaplan i Miljöpartiet, som utsåg honom till bostadsminister i Stefan Löfvens första regering. Han fick avgå när det avslöjades att han anklagade svenskarna för islamofobi när man talade om muslimsk extremism samtidigt som han själv hade samröre med våldsbejakande islamistiska organisationer ansvariga för flera politiska mord.

Moderaterna placerade Abdirizak Waberi på valbar plats och blev riksdagsman. Meningen var att han skulle locka somaliska röster. Han var rektor för den muslimska Römosseskolan i Göteborg och dömdes för förskingring av mer än 12 miljoner kronor av skolans medel till över fyra års fängelse. 

Vänsterpartiet lät Amineh Kakabaveh väljas in i Sveriges riksdag, där hon sedan drev kurdernas sak i Syrien och Irak. När hon blev vågmästare krävde hon – och fick – avtal av Socialdemokraterna att miljardbelopp av svenska skattemedel skulle skickas till kurdiska terrororganisationer i dessa länder.

I sista stund, en vecka före valdagen, strök Centerpartiet Mikail Yüksel från valbar riksdagsplats sedan det avslöjats att han hade samröre med samma våldsbejakande organisationer som Kaplan. Han bildade då islamistpartiet Nyans och har i DN-intervju sagt att ”Sverige måste lära sig att böja sig” för islam.

Nu är frågan hur länge Jamal El-Haj (S) kommer att få sitta kvar i svenska folkets högsta beslutande. För arabiska nyhetssajten Sama talade han klartext, på arabiska naturligtvis: ”Om det finns en palestinier i Sveriges riksdag och han inte arbetar för saken, är det bättre för honom att stanna hemma. Man måste ge den palestinska saken en del av sitt arbete, men för att behålla sin trovärdighet som politiker måste han även arbeta för barn, skolor och skattesystemet.”

Trojanska hästar

Hur många trojanska hästar ska svenska riksdagspartier tillåta innan man sätter stopp för dem som har andra agendor än driva svenska folkets intressen?

I sin krönika i Expressen skriver Hanif Bali: ”Sveriges stora invandring har lett till att det finns både politiker och väljare som har andra värderingar och lojaliteter än de som återfinns i de svenska partierna. Att kunna erkänna och öppet ventilera sådana risker skulle bara göra oss starkare.”

Ja, och det är på något sätt talande att Hanif Bali, som omfamnar de svenska värderingarna, inte längre sitter i riksdagen…