En ung kvinna har dödats i nattens bombdåd mot villa i Uppsala och tre personer har skjutits runt om i Stockholm. Nu borde det vara slut på snacket. Åtgärder är det enda som räknas.

I ett samtal med Jacob Hagnell, Richard Sörman och mig tar vi upp hur läget i Sverige ser ut dagen efter att tre personer dödats i ett sprängdåd och två skottlossningar, varav en på en idrottsplats där barn tränade fotboll.

När kommer regeringen att förklara krig mot gängen? Kan Sverige införa undantagstillstånd? Varför tar vi inte vara på lärdomarna från exempelvis El Salvador? Där har man det senaste året fängslat 70.000 gängkriminella för att få slut på mördandet, utpressningarna och kidnappningarna.

Och hur kommer det sig att de svenska etablissemangen inte tar utvecklingen på allvar? Under coronapandemin kunde riksdagen agera med handlingskraft, varför finns inte samma allvar nu?

Se samtalet i Riks: