Sverige måste visa att man inte tolererar trams från Ankara. Genom att hota med att dra tillbaka Nato-ansökan skulle regeringen göra det glasklart för USA och övriga västländerna att vi inte accepterar det här förnedrande spelet längre.

KOMMENTAR. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan kommer med nya uttalande om hur han vill styra Sverige för att godkänna Natoprocessen.

– Det är inte tillräckligt att ta fram ny terrorlag, det är nödvändigt att implementera den, säger Erdogan på en presskonferens inför ett FN-möte nästa vecka.

– Men om terrorister fortfarande ges skydd där och skyddas av den svenska polisen, om de kan demonstrera fritt på gatorna, så betyder det att de inte uppfyller sina åtaganden.

Samtidigt låter Erdogan kriminella ledare som beordrar mord i Sverige sitta lungt och tryggt på turkisk mark.

Detta är djupt förnedrande för Sverige

Att Erdogan anser sig ha rätt att lägga sig i svensk lagstiftning på det här sättet är fullständigt oacceptabelt. Jag har utgått från att USA, Frankrike, Storbritannien och andra västländer skulle få pli på tokstollen i Ankare efter att han fått gapa och skrika i ett år.

Men väst tycks sakna makt över Nato. Det är Erdogan som håller i taktpinnen.

Då är det ingen klubb Sverige ens ska söka medlemskap i.

Det bli då dags att ställa sig frågan om vi ska dra tillbaka ansökan.

Väst måste ta tillbaka initiativet i Nato

En återtagen ansökan från Sverige skulle visa att vi menar allvar. Vi låter oss inte hönsas av en halv-diktator i Turkiet.

Västländerna måste bestämma sig för om Nato ska vara en försvarsallians för västländer eller en lekstuga för islamister.

För mig är det häpnadsväckande att USA och andra inte tar itu med Erdogan och får honom att uppträda civiliserat. Hur kan man låta Nato förfalla på detta sätt?