Den allt värre våldsvågen diskuterades i SVT-Aktuellt. Ardalan Shekarabi (S) gick till angrepp mot Richard Jomshof(SD) när han pekade på kraftig invandring,

S-toppen sa att man behöver göra ”precis tvärtom” det som Jomshof säger. Han vägrade ta eget ansvar i SVT:s Aktuellt och ville att alla partier har skuld.

Vill inte ta ansvar

– Vi måste släppa all form av prestige, släppa det politiska spelet om att ”det var ert fel, nej det var ert fel”. Vi måste sitta tillsammans, alla partier i riksdagen, och med hjälp av alla de experter och professioner som dagligen bekämpar brottsligheten identifiera vilka åtgärder vi kan ta här och nu, sa den tidigare S-ministern.

Richard Jomshof var starkt kritisk mot tidigare regeringen och andra partier som är ansvariga för att våldsvågen med dödsskjutningar och bombdåd växer i Sverige.

– Inte minst Socialdemokraterna har tvingat på det svenska folket ett mångkulturellt samhälle och massinvandring, som har skapat de här förutsättningarna med segregation, splittring och utanförskap, med eskalerande våld, sa han.

S mfl har slagit dövörat till

De andra partierna har slagit dövörat till när Sverigedemokraterna varnat för utvecklingen.

– Jag vill utkräva ansvar, inte minst från den tidigare regeringen. Vi ska och vill lösa problemen, men vi måste förstå hur det uppkommit. Det är klart att det är ett importerat problem, men det vågar och vill många partier inte erkänna. Tyvärr ser det ut så många gånger i medierna också. Först när vi gör det kan hitta lösningar, sa han.

SD-toppen – tillika Justitieutskottets ordförande – sa .