Det är motstridiga signaler som kommer från stat och ledande politiker. Ena stunden är det livsfarligt att svenskar använder sin yttrandefrihet. Andra stunden kan vi konstatera att terrorhotet INTE har höjts enligt säkerhetspolisen.

Det går inte komma ifrån att svenska staten är nervös, tafflig, osäker och förvirrad sedan Sverige blivit en måltavla i internationell politik.

Allmänheten har skrämts upp när det talats om hur absolut livsfarligt det är att koranbränningar tillåts. Sverige måste hålla tyst så att inte islamisterna blir arga!

Därmed har svenska aktörer hjälpt islamistiska krafter att skapa oro och rädsla i Sverige. De är vad man kallar nyttiga idioter.

Inte minst Aftonbladets ledarsida agerar i islamisternas intresse och vill i förskott skuldbelägga svenskar som står för yttrandefrihet för möjliga kommande terrordåd i Sverige.

Det är direkt vidrigt hur vissa S-aktörer sviker vårt land och går förtryckande utländska krafters ärenden.

Lugnar ner hysterin

Det har gått så långt att utrikesminister Tobias Billström nu gått ut för att lugna ner hysterin i medierna.

– Vi bör visa större vaksamhet, men vi bör inte vara rädda. För målet är ju att vi ska bli rädda, det är det de här organisationerna vill, och det ska vi inte bjuda på, säger han till radions P1.

Här i Samtiden har påpekats att terrorforskare inte anser att något har förändrats. Det har sedan flera år funnits ett förhöjt terrorhot och koranbränningarna har inte ändrat på det. Säpo bekräftar den analysen genom att inte ha höjt riskbilden för terrorhot. Den ligger sedan länge på nivå 3 av 5.

Självklart ska Sverige stå upp för våra friheter och inte backa för barbarers hot! Vår demonstrations- och mötesfrihet är tunga delar av yttrandefriheten – den främsta garanten för att samhället förblir öppet och demokratiskt.