Otryggheten blir allt större i Sverige när olika migranter tar med sig sina hemkonflikter till Sverige och börjar kriga här. Gårdagens våldsamma upplopp i Järva mellan olika eritreanska faktioner då man kastar sten, attackerar med påkar, vandaliserar festivaltält och bränner bilar är bara senaste exemplet på att Sverige fullständigt tappat kollen på migrationen.

KOMMENTAR. Uppemot 200 personer frihetsberövades efter att ha orsakat ordningsstörningar.

52 personer samt tre poliser skadades under sammandrabbningen mellan festivaldeltagare och demonstranter vid den eritreanska kulturfestivalen på Järvafältet i Stockholm under torsdagen.

Region Stockholm gick med anledningen av våldsamheterna upp i så kallad ”särskild sjukvårdsledning” för att kunna mobilisera och omplacera resurser.

– Det är en komplicerad och omfattande insats. Det är många människor i rörelse på platsen och det totala skadeläget är än så länge oklart, säger Patrik Söderberg, chefläkare på Region Stockholm, i ett pressmeddelande.

Vittne: ”Total anarki”

Vid 15-tiden rådde kaotiskt stämning sedan tält och bilar på festivalområdet satts i brand. Också E18 fick spärras av då folk sprang ut på motorvägen.

– Det är total anarki, säger vittne till SVT.

Eritreansk konflikt utspelas i Sverige

Det var eritreanska regimtrogna och regimkritiker som rök ihop i hundratal. I Sverige.

Detta är en effekt av en helt okontrollerad invandring under 20-30 år. Förespråkarna för öppna gränser har hävdat att Sverige måste ge skydd åt ”flyktingar”. Men hur kommer det sig då att folk från båda sidor i en afrikansk konflikt i stora mängder befinner sig i Sverige? De är naturligtvis inte ”flyktingar” utan ekonomiska migranter som utgör en stor belastning på svensk välfärd.

Men det är ju inte första gången en våldsam konflikt i andra länder utspelar sig i Sverige. För en tid sedan sköt turkar och kurder på varandra i Södertälje. Det är också en konflikt som fullständigt saknar koppling till Sverige och svenskarna. Men som nu importerats därför att migrationspolitiken varit ”generös”.

När ska Sverige inse att vi inte klarar av att hjälpa andra genom att låta alla komma hit. Vi kan inte bli skådeplats för all världens konflikter. Vi måste få ordning på vårt eget land.

*

Se inslag i Riks som som andra ämne tar upp upploppen. Med Richard Sörman, Jacob Hagnell och mig: