Nu börjar Socialdemokraterna vilja avskaffa yttrandefriheten i Sverige för att inte göra terrorister arga. Svenskar ska lyda islamister! Ett totalt intellektuellt haveri.

KOMMENTAR. Nyss höll Magdalena Andersson (S) och Ardalan Shekarabi (S) en pressträff där de vill ha lag som stoppar koranbränningarna. Socialdemokraterna lyder minsta vink från Iran och andra islamistiska diktaturer.

Socialdemokraterna vill undersöka om lagstiftningen om hets mot folkgrupp är ändamålsenlig och dessutom se om det finns möjligheten att definiera bränningar av religiösa skrifter som förargelseväckande beteende. 

Därmed är man inne på samma spår som Danmark. Tyvärr klarar svenska journalister inte av att ställa lika relevanta frågor som danska journalister gjorde när deras regering lade fram sitt förslag att böja sig för terrorister och våldsverkare.

Jyllands-Posten frågade om den nya danska lagen förbjuder att man lindar in koranen i en prideflagga. Det kunde den danske ministern inte svara på.

Nu slapp Magdalena Andersson undan den frågan. Men det är ju helt uppenbart ett ”förargelseväckande beteende” att linda koranen i en prideflagga, utifrån islamistisk horisont. Och för sossar är det bara islamisters åsikter som räknas.

Att börja kalla religionsutövare, alltså något som är frivilligt, för en ”folkgrupp” blir också hycklande. För det första är mänskliga rättigheter inte kollektivistiska utan avser individen. För det andra skulle en sådan kollektiv tolkning självfallet innebära att kristna i Sverige då också kan se sig som ”folkgrupp” och anmäla provokationer mot den kristna tron som hets mot dem.

Detta är vägen till avskaffad yttrandefrihet.

Socialdemokraterna ger upp den västerländska upplysningstraditionen och lägger sig platt för dem som hotar med våld. Det är bedrövligt. Det är fegt. Det är ovärdigt.