Det var ett deprimerande sommartal S-ledaren höll i Olofström på söndagen. Hon hånar, häcklar och attackerar regeringssidan men gjorde inget för att lösa problemen när hon själv var statsminister.

KOMMENTAR. När politiska tal är som sämst. Så kan man summera Magdalena Anderssons framträdande. Hon hade många arga och bittra ord att dela ut till regeringssidan. Ebba Busch med sin falukorv. Jimmie Åkesson stoppar skattepengar i egen ficka. Ulf Kristersson kan inte leda landet.

Det var ingen ände på gormandet om hur dålig regeringssidan är.

Buhu, buhu, buhu.

Och egna förslag?

Så vad tycker Socialdemokraterna? Va! Måste man ha egen politik? Det saknar Socialdemokraterna. De fick rubriker på att de vill ha fängeslestraff för den som köper knark av barn. Och hur ska förslaget se ut? Ingen aning, var svaret. Eller som TT summerar: ”S har inget förslag på hur straffskalan ska se ut. Det vill partiet att regeringen ska tillsätta en utredning om.”

Andersson skällde på att regeringssidan inte sköter klimatfrågan. Det säger politikern som avvecklat hälften av de klimatsmarta kärnkraftsreaktorerna för att istället dra igång gamla oljekraftverk.

Anderssons smutsiga klimatpolitik kamouflerad med hysteriskt grön retorik har ju dessutom tömt hushållens ekonomi genom att driva upp elpriser, bränslepriser och matpriser.

Ingen har sänkt höginkomsttagarnas skatt som Andersson

Socialdemokraterna är kluvna om skatterna numera. Ända sedan regeringen tillträdde har Magdalena Andersson klagat på att höginkomsttagare får skatteskalan indexuppräknad – ett beslut hon själv har fattat!

Hon gormar om att Åkesson kan stoppa denna skattesänkning i egen ficka. Men han har ju Magdalena Andersson att tacka för det! Under förra mandatperioden tog hon dessutom bort värnskatten på de allra högsta inkomsterna. Ingen har sänkt skatterna för höginkomsttagarna som Andersson.

Ändå talar hon illa om skattesänkningarna som genomförts. Av henne själv.

Om skola, sjukvård och omsorg fått mindre pengar på grund av skattesänkningar så bör klagomål framföras till…. Magdalena Andersson.

Det är höjden av hyckleri när hon står i talarstolen och gormar om skattesänkningar hon själv ligger bakom!

*

Glöm inte Socialdemokraternas skamfyllda krypande för islamister, som här i Iran: