Nu är det inte längre enbart skottlossningar som gäller i Sverige. Allt oftare sker eldstrid mellan två parter. Natten till tisdagen skedde det i Västra Frölunda söder om Göteborg.

Sverige håller på att bli vilda västern. Klaner och gäng skjuter nu mot varandra i eldstrider.

Vid kl 23.29 på måndagskvällen körde tre maskerade män i bil på en tonåring på moped. De gick sedan ut och började skjuta mot honom. Tonåringen skottskadades i benet och fick huvudskador. Skadeläget beskrivs som allvarligt men stabilt.

Den tonåring som vårdas efter nattens skjutning uppges ha avlossat skott tillbaka mot dem som körde på och besköt honom.

– Vi har bevisning som säger att flera vapen har avlossats och vissa vittnesuppgifter som säger att de har avlossats mot varandra på platsen, uppger polisen.

Tre män i 18-årsåldern sitter anhållna för skottlossningen. Både de och offret är kända för polisen och har kopplingar till gängkriminalitet, rapporterar SVT.

– Det känns inte tryggt att bo här, det var inte längesen det var en annan skottlossning, säger ett vittne som såg händelsen från sin lägenhet i Västra Frölunda.