Efter Nobelstiftelsens alla hatfyllda glåpord mot Sverigedemokraterna är det föga förvånande att Jimmie Åkesson inte har tid att vara med, nu när han till slut – 12 år efter att partiet kom in i riksdagen – bjuds in till festligheterna som från början borde handla om vetenskapliga bedrifter.

”Tyvärr är jag upptagen den dagen”, skriver SD-ledaren på sin Facebooksida.

Nobelstiftelsen förklarar att man ändrar sig eftersom ”dialogen mellan oliktänkande” har reducerats i världen.

Nu vill Nobelstiftelsen medverka till ökad dialog.

KOMMENTAR. Det är förståndigt av Nobelstiftelsen – att till slut – börja tillämpa Alfred Nobels ambitioner med priserna. Frågan är varför man under så lång tid agerat för att så split och splittring, och dessutom politiserat de vetenskapliga priserna.

Förmodligen var det en knee-jerk reaction eftersom Sverigedemokraterna i vissa etablissemangskretsar anses vara något som katten släpat in. En överklassreaktion. Som var helt ovärdig Alfred Nobel.