Utrikesdepartement börjar nu varna turister från att åka till Frankrike. Upploppen och plundringarna blir allt värre. Rättsstaten har brutit samman. Anarki råder.

KOMMENTAR. Vänsteraktivister och medier har länge talat om vikten av normkritik och bryta mot traditionerna som format västvärldens historiska framgångar med såväl välstånd som trygghet.

Vill knäcka den västerländskt kristna civilisationen

Invandringen har varit ett viktigt redskap för vänstern att kunna bryta sönder dessa västerländska, kristna och ”kapitalistiska” normer. Med många miljoner människor som inte vet vad demokrati, yttrandefrihet och respekt för oliktänkande innebär, har lättare till att starta upplopp.

Det är människor från kulturer där man alltid är kränkt och skyller på någon annan. En mentalitet som förklarar varför dessa kulturer fortfarande är underutvecklade, otrygga , våldsbenägna och efterblivna.

Genom invandring med enorma mängder människor har dessa primitiva kulturer fått allt större makt. De kan nu utmana västerlandets rättsstater. Polisen har inte en chans mot flera hundra tusen ligister som samordnar sina attacker och bränner ner bibliotek, vandaliserar kyrkor och minnesmärken över förintelsen av judar. Man plundrar butiker. Skjuter vilt omkring sig.

All buss- och spårvagnstrafik stoppades i hela Frankrike på fredagskvällen efter order från transportministern sedan många fordon satts i brand.

Både Storbritanniens och USAs utrikesdepartement varnar sina medborgare för att bege sig till städer som är i upplopp. Där är det inte säkert att befinna sig. Också svenska UD varnar: ”Svenska resenärer uppmanas undvika folksamlingar och följa lokala myndigheters rekommendationer.”

Normkritiskt paradis

Frankrike ser nu ut att vara ett vänsterns normkritiska paradis. Militära ledare har sedan tidigare varnat för ett inbördeskrig i Frankrike.

Förhoppningsvis är vi inte där. Just Frankrike är ju känt för att ofta ta till upplopp på gatorna när man är arg över någonting.

Men medievänstern och andra vänsteraktivister borde kanske fundera på vart deras normkritik leder.

*

Se mer: France24, Sky News, CNN, BBC, The Guardian, Fox News.