Svenska medier låter muslimska länder framställa sig som offer. Men allt bottnar ju bara i deras vilja att utmåla sig som kränkta. Det är inte dessa länder som fått ambassad stormad – det är Sverige som utsatts för angrepp.

Hela grejen är sinnessjuk. Enstaka personer i Sverige bränner en trycksak som duplicerats i tiotusentals exemplar. De som bränner har själva köpt trycksaken. De äger den och har alltså rätt att göra vad de vill med den. Ingen annan har blivit av med något.

Jämför dessa stillsamma händelser med att muslimer har stormat och plundrat svenska ambassaden i Bagdad. Man har förstört värden för stora belopp. Förstört någon annans tillhörigheter.

Vilket är värst?

Självklart det sistnämnda. Men det islamistiska perspektivet är det som fullständigt dominerar i både internationella och svenska medier. Muslimer är kränkta över att kopior av koranen bränns.

Den som skriker högst har inte rätt

Den intellektuella nivån är bedrövligt låg. Man låter dem som skriker högst få styra perspektivet. Det är pöbelvälde på global nivå.

I dag träffas utrikesministrarna i 57 muslimska länder på virtuellt möte för att diskutera den senaste tidens koranbränningar. Ett gemensamt fördömande av Sverige är att vänta.

Jaha, men det är ju grundlösa anklagelser. Sverige som land har inte bränt något.

Och var är fördömandet av stormningen av ambassaden? De som låter ambassader stormas ska nog hålla käften om ordningen i andra länder.

Farligt att vika ned sig för islamister

Den kulturella svenska reflexen är att inte vilja ha något bråk. Det är en bra reflex – om man har med likasinnade att göra. För att få lugn och ro visar man hänsyn.

Men här handlar det inte om likasinnade. I Mellanöstern är man aldrig nöjd. Man gapar och skriker och anser sig fruktansvärt kränkt. Detta för att tvinga fram eftergifter. Och när man fått en eftergift får man blodad tand. Då kommer än fler krav.

Om Sverige viker ner sig för påtryckningar från 57 muslimska länder om rätten att bränna trycksaker man själv äger, då kommer snart nya krav på hur Sverige ska styras.

Stoppa allt bistånd

Sverige ska inte bli ett lydrike till 57 muslimska länder. Tvärtom måste vi stå upp för våra värderingar. Och regeringen måste sätta stopp för utflödet av biståndspengar till dessa länder. Det är galet att Sverige skickar miljarder ur statsbudgeten till länder som inte respekterar Sveriges självbestämmande.

Exportinkomster kan gå förlorade om bojkotter inleds. Då blir frågan: Är inte svenska värderingar värda mer än att vi snabbt överger dem om vi förlorar pengar?

Exporten till Mellanöstern är dessutom inte särskilt stor. Är det så att Sverige förlorar en del exportinkomster genom att muslimska länder bojkottar svenska företag, så är det ett pris som vi måste betala om vi vill behålla västerlandets friheter och inte bli underkuvade av islamistiska brutala sharialagar.

Sluta krypa!