I ett märkligt utspel påstår presstjänsten på Utrikesdepartementet att Sverige ”fördömer starkt” koranbränningen i Stockholm i helg. Justitieutskottets ordförande vänder sig mot utspelet.

KOMMENTAR. Det utspel som medierna rapporterar finns ingenstans i UD:s officiella sidor, utan är ett mejl från presstjänsten där man lägger sig platt för muslimska klagomål och fördömer Sveriges yttrandefrihet som ”kränkande”, ”provokativ”, ”intolerant”, ”islamofobisk”, ”rasistisk” och ”främlingsfientlig”.

Vem i h-vete har skrivit dessa dumheter?

Det är sedan länge känt att ”opolitiska” S-tjänstemän på Utrikesdepartementet gör allt för att motarbeta en annan regering än en socialdemokratisk. Är det dessa tjänstemän som tagit över från de borgerliga statsråden och använder UD för att attackera landets grundlagar? Allt i syfte att blidka och tillmötesgå islamistiska diktaturer som dödar oliktänkande?

Vilken soppa!

Som tur är finns politiker med ryggrad i riksdagen.

”Världens muslimska länder fördömer svensk demokrati i ett gemensamt uttalande. De siktar in sig på svensk yttrande- och demonstrationsfrihet. Vi har dock ingenting att be om ursäkt för. Det finns inte något muslimskt land som går att betrakta som en fullgod demokrati. En lång rad muslimska länder är dessutom regelrätta diktaturer. Länder där man förtrycker kvinnor och förföljer oliktänkande. Länder som saknar demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter”, skriver justitieutskottets ordförande Richard Jomshof (SD).

Att bränna svenska flaggor (och prideflaggor) som man nu gör i muslimska länder är inget som får rucka på fri- och rättigheter som garanteras i svenska grundlagar.