Så som inhoppare istället för Jimmie Åkesson visade Linda LIndberg, som är gruppledare i riksdagen att det finns fler som kan framföra det Sverigedemokratiska perspektivet från stora scenen i Almedalen.

KOMMENTAR. Linda Lindberg hade ett anslag som visade partiets folklighet bottnar i verkligheten och inte är någon påklistrad image. Hon lät inte som en politruk, utan som en människa förankrad i vardagen.

Hon pekade på framgångarna som det svenska folkhemmet haft. Hur människor inte sökte bidrag i onödan utan bara när man verkligen behövde, och då gjorde det på heder och samvete. Något som skiljer sig från hur det är idag.

Göra sin plikt

Många har hamnat i fel land, konstaterade Lindberg. Man skrattar åt rättssamhället.

Det innebär att det måste bli svårare att ta del av välfärden om man inte har rätt till den. Välfärden är till för dem som gjort sin plikt.

Genom den nya regeringen har Sverige fått en andra chans.

Lindberg talade om de mjuka frågorna och summerade: ”Alla trovärdiga feminister borde vara Sverigedemokrater.”

Det var ett annorlunda tal så tillvida att Linda Lindborg inte talade som en politiker som ser ner till och riktar sig till folket, utan mer som en person ur verklighetens folk. Det var rakt och gediget.

Och det var precis rätt som den siste talaren på detta års Almedalsvecka.

*

Almedalsbetyg:

Ebba Busch (KD): 4+ av 5.
Linda Lindberg (SD): 4 av 5.
Ulf Kristersson (M): 4 av 5.
Nooshi Dadgostar (V): 4 av 5.
Muharrem Demirok (C): 2 av 5.
Johan Pehrson (L): av 5.
Magdalena Andersson (S): av 5.
Märta Stenevi (MP): 1 av 5.