Den borgerliga regeringen bjuder in Islamiska konferensorganisationen (IKO) till möte i Sverige för att talar om ”islamofobi” och ber om ursäkt för att Sverige har yttrandefrihet. Richard Jomshof är kritisk mot att regeringen kryper för ”en brokig skara diktaturer och halvdiktaturer”.

Varför ska vi i Sverige be om ursäkt för vår demokrati och vår yttrandefrihet? Därtill riktat till diktaturer som förtrycker sin befolkning, som inte får kritisera regimen och som inte får rösta bort den.

Är det verkligen vi som ska fjäska för de 57 muslimska länderna i IKO?

Det tycker inte justitieutskottets ordförande Richard Jomshof. Han kritiserar att utrikesminister Tobias Billström (M) till Sverige bjudit in islamistiska IKO med bas i Saudiarabien.

Svåra problem med invandring från muslimska världen

Skälet är koranbränningarna och upprördheten i muslimska länder. Mötet ska handla om ”Sveriges kamp mot islamofobi”, rapporterar SvD.

Jomshof konstaterar att uttrycket islamofobi är ”påhittat av islamister med målet att förtrycka och tysta oliktänkande”.

Han skriver: ”Att det finns skötsamma och hårt arbetande människor med muslimsk bakgrund i Sverige är självklart och deras bidrag till Sverige ska inte förringas. Vi kommer dock inte ifrån faktumet att massinvandring av människor från primärt den muslimska världen har inneburit en enorm nettoförlust för Sverige sammantaget.”

Och avslutar: ”Kan ni inte bara sluta krypa för islamisterna?”

Be inte om ursäkt för demokrati och yttrandefrihet

Det är riktigt irriterande att svenska etablissemang så ihärdigt känner sig tvungna att be om ursäkt för vår civilisations största förtjänster: frihet, rättsstat och demokrati. Och man vill rikta ursäkten till regimer som fängslar och dödar oliktänkande.

Det är som att be en mördare om ursäkt för att denne döms till fängelse för sitt brott.

Helt galet.

Det är den muslimska världen som ska be väst om ursäkt för att man orsakar så mycket våld: Terrordåd, upplopp, oro, osämja och bristande respekt för den kristna civilisationens värderingar.

Kontraproduktivt att visa svaghet

Men gör det något att officiella företrädare för Sverige ber om ursäkt? Det är ju bara avsett att vara en vänlig handling.

Men det är sååå kristet tänkt!

Att be om ursäkt till totalitära regimer har rakt motsatt effekt. En ursäkt signalerar bara en enda sak i deras öron: Svaghet! Sverige visar att man inte orkar stå upp för sina värderingar och är redo att underkasta sig islam. Bara man riktar lite mer hot och våld mot oss, kommer vi att kapitulera.

Ursäkter stimulerar totalitära aktörer att trappa upp deras hot och våld. De får vittring om att de är på väg att vinna. Deras dominansbeteende går på högvarv.

Vill man skaffa sig respekt hos den typen av aktörer gäller det att stå upp för sin sak och inte vika ner sig. Inte backa en millimeter.

Den som vill reducera risken för upptrappade motsättningar ska alltså var synnerligen bestämd och inte signalera svaghet.