Det var en defensiv, långsam L-ledare som framträdde på scenen i Almedalen. Och han medverkade till att mörklägga de verkliga problemen i samhället.

KOMMENTAR. Johan Pehrson pekade ut ”Erik” som den stökige eleven i skolan. Det är ju inte annat än att försöka dölja vilka de största problemen är. Visst finns det svenska elever som bråkar, men den oerhörda ökningen av otryggheten i skolan beror ju inte på ”Erik”. De har helt andra namn.

Pehrson upprepade dessutom den gamla lögnen från partieliterna om att ”utbildning” löser integrationen. Igår hänvisade Ebba Busch till studie som visar att gängledarna hade klarat skolan. Det är inte brist på utbildning som orsaker kriminaliteten. Det är en usel bortförklaring.

Om ledande politiker inte ser och inte begriper vilka de mekanismer är som driver utvecklingen, hur i hela fridens namn ska de då kunna lösa de växande problemen?

Vill överge svenska kronan

Johan Pehrson lyfte också Liberalernas gamla mantra om att byta ut svenska kronan till Brysselbyråkratins euro och göra Sverige ännu mer underordnad andra länders politiker.

Ingen kan längre tro på det Pehrson sa om att svenska politiker har inflytande i EU. Det förtjänar bara ett gapskratt! Svenska politiker tiger i Bryssel. De har i 28 år böjt rygg för de tyska och franska politiker som man beundrar och vill umgås med, under kristallkronorna och med champagneglas i handen, snarare än med bondläpparna hemma i Sverige.

Det var ett tal präglat av plattityder. Ovanligt dåligt för att vara Johan Pehrson.

*

Almedalsbetyg:

Ebba Busch (KD): 4+ av 5.
Ulf Kristersson (M): 4 av 5.
Nooshi Dadgostar (V): 4 av 5.
Muharrem Demirok (C): 2 av 5.
Johan Pehrson (L): 2 av 5.
Magdalena Andersson (S): av 5.
Märta Stenevi (MP): 1 av 5.