Ska den nya regeringen få till ett slöjförbud i förskola och grundskola? Frågan är ”svår” för somliga. Men nu kommer kolumnisten Jan Guillou ut som förespråkare.

KOMMENTAR. Det är inte ofta jag överraskas av vänsteraktivisten Jan Guillou. Han är ju 1968-aktivismen personifierad. Men i senaste kolumnen i Aftonbladet talar han dock för slöjförbud på småflickor i skolan.

Kors i taket.

Slöjan uttryck för viss kvinnosyn

Han har inget emot att vuxna kvinnor skärmar av sig, men fortsätter:

”Skolbarn skall däremot icke bära maskering, religiös utstyrsel eller keps på lektionerna. Vad gäller just slöjor på skolbarn uttrycker de en kvinnosyn som är främmande i svensk kultur av idag. Rent groteskt blir det med slöja på förskolebarn … Man kan vara emot slöja på skolbarn med demokratiska utgångspunkter och samtidigt reta gallfeber på SD:arna.”

SD-Tourettes

Som synes, måste Guillou naturligtvis i varje mening ta avstånd från Sverigedemokraterna. Det är tragiskt hur vänsterröster som Guillou reflexmässigt måste avvisa SD – detta eftersom man på punkt efter punkt, år efter år, börjar inta de ståndpunkter som Sverigedemokraterna haft. Alltså det parti man kallat rasistiskt och allt möjligt annat.

När man nu själv intar de ståndpunkterna, måste man mentalt sortera ut SD ändå. SD:s politik ställer man nu upp på, men genom att fortsätter vara emot partiorganisationen försöker man rädda sin heder.

Men det är ju partiorganisationen som burit upp politiska ståndpunkterna. Alltså är Guillou nu ännu ett snäpp mer SD-are än förut.