Sverige har ingen som helst anledning att ta kritiken från Irak med flera muslimska länder på allvar. De står för ett utåtagerande som inte inger respekt.

KOMMENTAR. Med koranbränning som skäl har svenska ambassaden i Bagdad stormats och Irans ayatollah Ali Khamenei hävdar att det det är en krigsförklaring mot den muslimska världen då Sverige inte stoppat vanhelgandet av koranen.

Svenska etablissemang blir (som vanligt) oerhört nervösa och stirriga när känslorna svallar utomlands. Och man söker reflexmässigt efter sätt att gå de våldsbejakande upploppen till mötes.

– Det finns bara ett sätt att agera: Vi i Sverige måste stå upp för våra värderingar och inte falla in i prat om dialog eller ursäkter, säger Dick Erixon i Riks dagsaktuella panelsamtal nedan.

I samtalet vidgar Richard Sörman analysen. Utan en stor invandring från dessa länder hade aldrig problemen uppstått. Det är genom invandringen som Sverige nu blir indraget i alla världens olika konflikter, som svenska folket egentligen ingenting alls har med att göra.

Se panelen i Riks som leds av Jacob Hagnell: