Det är starkt av Mikael Elmegard att berätta om dödsolyckan då han och hans fru åkte i berg-och-dalbanan som spårade ur. Frun är kvar på sjukhus med båda benen brutna, likaså revben och käken.

KOMMENTAR. Elmegard sågs på bilder i medierna efter olyckan, då han lyckats klamra sig fast i ställningen medan hans fru slungades ur och föll till marken från hög höjd. En annan kvinna dog. Ytterligare åtta fördes till sjukhus.

Det är känt att första hjulparet havererade och fick vagnen att tvärstanna och spåra ur.

Frågor om annat än hjulaxlarna

Medierna har fokuserat på hjulen. Men det finns andra frågetecken. Varför hölls inte passagerarna kvar i vagnen av bygeln som fungerar som säkerhetsbälte? Elmegard berättar för Sveriges Radio att Gröna Lund-anställda kollade att bygeln var låst innan färd.

Men när vagnen tvärstannade flög alltså flera personer ur sätet och ned på marken. Det har ju inget med hjulen att göra.

Elmegard sägar att bygeln hade ”lossnat”. Det innebar att inte endast han och hans fru, utan uppenbarligen nio andra som föll ner på marken.

Hade denna säkerhetsanordning fungerat som den skulle hade det ju endast blivit ett otäckt tillbud där passagerarna blivit sittande uppe i vagnen tills de kunnat hjälpas ner.

Märkligt att inga kommentarer om detta framförts, annat än från Elmegard.