Enligt Liberalerna hotade Magdalena Andersson att polisanmäla partiets partisekreterare Gulan Avci för en debattartikel. Avci är chockad över att Andersson tycks vilja strypa yttrandefriheten.

KOMMENTAR. I SVT-huset ska S-ledaren Magdalena Andersson i veckan, strax innan medverkan i Aktuellt ha krävt av L-ledaren Johan Pehrson en ursäkt från partiet, för den kritik som framförts mot att S låter extremistkarmare sitta kvar i riksdagen. Annars skulle Andersson polisanmäla partisekreteraren som skrivit artikeln.

Chockad över Anderssons agerande

Artikelförfattaren och L-partisekreteraren Gulan Avci svarar på Twitter:

Jag är redo att infinna mig i domstol och försvara min rätt att kritisera socialdemokraternas oförmåga att göra upp med antisemitism och extremism.

I ett ytterligare inlägg skriver Gulan Avci:

Erkänner att jag är chockad över Magdalena Anderssons agerande. Jag flydde till Sverige som barn just pga politiskt förtryck. Att en tidigare statsminister i Sverige hotar att polisanmäla mig pga det fria ordet gör ont.

Därför är hon arg på just Liberalerna

Det är inte första gången Andersson ger sig på Liberalerna. Bara någon vecka tidigare blev Magdalena Andersson mäkta upprörd under partiledardebatten och ansåg att L-ledaren Joahn Pehrson skulle ”hålla tyst!”

Det senaste utfallet mot Liberalerna spelades inte in, så vi vet inte exakt vad som sades. S-kansliet förnekar att något hot framfördes. Men uppenbart är Andersson särskilt arg på Liberalerna.

Skälet är att om inte L bytt sida, tillbaka till de borgerliga, hade Andersson idag varit statsminister.

Förbittringen över att ha förlorat makten går djup i Socialdemokraterna. Då är det också de som enkelt kunnat ge partiet regeringsmakten, genom att agera annorlunda, som hamnar i skottgluggen.

Den som är demokratiskt sinnad, skulle ju snarare peka på att väljarna avgjorde valet genom att rösta som de gjorde.