Miljöpartiets Märta Stenevi attackerar motståndarna med glåpord och hånfullhet. Och tvingas be publiken om applåd för att få en. Det är annars dödstyst när hon menar att undergången är här.

KOMMENTAR. När Miljöpartiet håller andra partiledartalet i Almedalen begår Märta Stenevi alla misstag man kan göra i ett politiskt tal.

Hon har inget fungerande tempo när hon talar. Hon står och läser innantill i lappar som hon nästan verkar läsa för första gången. Det är ett förödande inkompetent framträdande.

Förmodligen det sämsta framförande av ett tal jag någonsin tagit del av under mina dryga 40 år som politiskt intresserad.

Mördare är ”syndabockar”

Innehållet är inte bättre. Hon skyller miljöproblemen på Ulf Kristersson. Men vilka är det som påverkar det globala klimatet genom att öka utsläppen? Svaret är Kina. Varför eldar vi i Sverige olja för elproduktion? Därför att Miljöpartiet lagt ner kärnkraften.

Det blir inte bättre när hon tar upp otryggheten. Hon menar att man utmålar kriminella – mördare och våldtäktsmän – som ”syndabockar” därför att högerpartierna behöver visa handlingskraft och motivera hårdare tag.

Talet är så naivt och verklighetsfrånvänt att man baxnar.

Och det blir inte bättre av att hon säger: ”Jag är inte naiv – tvärtom.” (Påminner mig om Nixon som sa att ”jag är ingen skurk”.)

Och detta är det parti som Socialdemokraterna samarbetar med. Och vill styra landet med. Hua!