Miljöpartiet låg bakom de öppna gränsernas politik som både borgerliga regeringen under Fredrik Reinfeldt och socialdemokratiska regeringarna under Löfven och Andersson drev igenom. Men MP vill inte ta ansvar för alla de problem som denna migrationspolitik resulterat i.

Språkrören Per Bolund intervjuas i Aftonbladet under ett besök i Kiruna, där Miljöpartiet inte har ett enda mandat i fullmäktige.

Inte vad MP säger – utan vad de gjort

Till tidningen säger han att han sett hur inställningen till Miljöpartiet har förändrats över tid.

– Det som är frustrerande för många miljöpartister är att det är rena lögner och fördomar som sprids. Det är kännetecknande för den nya extremhögern, att de skapar halmdockor som de för krig emot istället för att föra krig mot det vi verkligen säger, säger Bolund.

Men det är ju inte vad miljöpartisterna säger som är problemet, det är istället vad de orsakat Sverige under de senaste 12 åren som gör folk arga.

Höga elpriser är MP:s fel

Miljöpartiet har jublat och firat med tårta varje gång de fått en M- eller S-regering att lägga ned ett kärnkraftverk. De behövs inte. Lamporna har inte slocknat direkt efter att reaktor efter reaktor stängts ned – totalt sex av tolv som förr var i drift. Men elsystemet utsattes för svåra påfrestningar, och när det kom en ”olycka” till – att Tyskland också stängt ner kärnkraften och sedan inte köpte rysk gas – då slår elpriserna i taket. Det är brist på el.

De skyhöga elpriserna är Miljöpartiets fel. De är tillsammans med de regeringar de samarbetat med ansvariga för att undergrävt stabiliteten i det en gång så robusta svenska elnätet. Man höjde skatterna på kärnkraften så att de blev olönsamma och därför stängdes. Hade de varit igång hade de kunnat exportera den el Tyskland kunde få ut på ledningarna, och därmed räddat den svenska marknaden från höga elpriser.

Höga bensin- och dieselpriser är MP:s fel

Samma sak när det gäller bränslepriserna. De är högre i Sverige än någon annanstans eftersom Miljöpartiet har drivit på för reduktionsplikt, alltså krav på inblandning av dyra biobränslen i bensin och diesel. Det har givit rekordhöga priser vid pump. Hade S-regeringen fått sitta kvar var deras plan att reduktionsplikten skulle fördubblas, vilket ytterligare chockhöjt priset vid pump.

Den nya regeringen har sänkt bränsleskatten och reduktionsplikten kommer att sänkas. Därmed kommer priset vid pump att var betydligt lägre än om S-regering med MP-stöd vunnit valet.

Höga matpriser är MP:s fel

Många har skyllt höga matpriser på handlarna, men grogrunden för de höjda priserna är att matproduktion och distribution är beroende av… el och bränsle. Därmed är det också Miljöpartiets fel att matpriserna blivit så höga som de blivit. De hade säkert höjts en hel del även om MP inte fått bestämma, men inte alls lika mycket.

Miljöpartiet tror att alla kan köpa elbil

Det finns också i Miljöpartiets budskap ett förakt för vanligt folk som inte kan köpa en elbil för mer än en halv miljon kronor. Deras resonemang tar inte hänsyn till verkligheten för väljarkåren. De bara kör på med sina radikala miljökrav, utan att tänka på konsekvenserna för vanligt folk.

Partiet ”glömmer” också att det inte går att ladda alla elbilar om de skulle ersätta hela bensin- och dieselfordonsflottan. Elen räcker inte till – därför att MP stängt ned hälften av kärnkraftsverken.

Ännu ett exempel på att MP:s politik inte hänger ihop. Man stänger ned fungerande elproduktion samtidigt som man vill fördubbla elkonsumtionen. Detta är vanvett!

Folk är upprörda över den skuld MP har till allt det som går fel i Sverige. Den insikten borde partiet skaffa sig. Och be om ursäkt.

God ton även om man är upprörd

Allt detta gör att det finns många skäl att vara upprörd över Miljöpartiets makt de senaste 12 åren. Men det innebär ju inte att man ska kasta glåpord efter miljöpartister – även om Per Bolund själv är synnerligen hånfull och föraktfull genom att utmåla sina motståndare som bruna fascister. Eftersom han sjunkit så lågt, så är det inte obegripligt att andra svarar med samma mynt och kallar honom ”landsförrädare”.

Per Bolund borde därför själv hjälpa till att hyfsa debatten genom att sluta kasta ur sig nedsättande omdömen, utan debattera sakfrågor. I Aftonbladet-intervjun kastar han sten i glashus. Ingen vacker syn.