I natt sprängdes en trappuppgång i flerfamiljshus i Hässelby, nordost om Stockholm. Dörrar till lägenheter blev helt intryckta av smällen, och gjorde att de boende blev instängda. Boende fick evakueras och en person fördes till sjukhus.

Våldsvågen i Sverige fortsätter. Strax innan kl 01 väcktes många i Hässelby av kraftig explosion.

Tidigare explosioner i Stockholm har ofta skett i porten. Den här gången skedde det inne i trapphuset och flera dörrar på ett våningsplan har skadats, enligt polisen. En person fick också föras till sjukhus, men ska inte vara allvarligt skadad.

Flera boende fick evakueras. På måndagsmorgonen pågick fortfarande undersökningar av brottsplatsen.

– Hur ska man förklara för sitt barn att det har varit en bomb här?, säger mamma till Expressen.

Försök tidigare

Bara för en vecka sedan larmades polisen till Hässelby Villastad efter att ett föremål hittats i ett trapphus. Enligt polisens bedömning var föremålet avsett att ”orsaka skada”, rapporterar SVT.

– Om det finns något samband är för tidigt att säga. Men vi tittar på om det finns andra grova brott och om det finns ett samband, framförallt om brottet ligger i närtid och i närheten, säger polisen.