I helgen hölls en ”Palestinakonferens” i Malmö, som leddes av våldsbejakande Hamasanknutna. I sista stund drog S, MP och V tillbaka sitt deltagande, med S-riksdagsman satt ändå på första raden. Varför blir han inte utesluten?

KOMMENTAR. Socialdemokraternas gruppledning i riksdagen tänker kalla in ledamoten Jamal El-Haj (S) till möte efter att han i helgen deltagit konferensen i Malmö, rapporterar Aftonbladet.

S, V och MP ställde in medverkan på konferensen sedan ordföranden Amin Abu Rashid pekats ut som en ledarfigur i den terrorstämplade organisationen Hamas. Rashid är så extrem att till och med PLO och palestinska myndigheten varnar för honom.

Hamas bekämpar Israel med våld, mördar sina motståndare och bedriver islamistiskt förtryck. Dess ledare förnekar Förintelsen. Organisationen är sedan länge terrorstämplad av bland annat EU.

”Det är bekymmersamt att han (Jamal El-Haj) valde att delta på konferensen trots partiets avrådan”, skriver partiet i ett mejl till tidningen.

El-Haj har sagt till Sydsvenskan att han inte kunnat se någon koppling till Hamas.

När extremister blir avslöjade som medlemmar i Sverigedemokraterna utesluts de omgående. Men inom Socialdemokraterna får extremister hållas. Häromåret sjöng ungdomsförbundare antisemitisk sång under första majdemonstration. Ingen åtgärd vidtogs. Och inga medier ställde frågor till S-partiledning.

Vissa partier har inget emot våldsbejakande extremister i sina led. Hur kan det komma sig? Och varför är det just extremister som vill döda judar som är så omhuldade av Socialdemokraterna?